DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Renault nem zárja ki Kubica visszatérését

A francia gárda egyre komolyabban veszi a lengyel pilóta tesztjeit, és Cyril Abiteboul azt is elmondta, mi volt az elsődleges céljuk a második teszten Kubicával kapcsolatban.

A lengyel versenyző mindenesetre remekül érezte magát a második gyakorlása alkalmával. A Renault az újabb teszt lehetőségével újabb spekulációkat állított fel arra, hogy a lengyel ismét munkába állhat a száguldó cirkuszban.

Abiteboul elmondta, mi volt a céljuk az első gyakorlásnál: „A valenciai teszt Robert kérésére történt meg. Újra fel szerette volna eleveníteni, milyen szenzációs egy F1-es autó vezetése, és visszaemlékezni a pillanatokra, amik Enstone-ban érték. Boldogok voltunk, hogy segíthettünk neki.”

 kubica-visszateres-2017



„Aztán tovább folytattuk a munkát, de ezúttal a cél egyértelműen a teljesítményének a felmérése volt. Éppen ezért választottuk Castelletet helyszínnek” - folytatta a francia mérnök a második teszttel.

A Renault-nál a franciaországi teszt már nem csak az emlékek felelevenítése miatt történt meg: „Paul Ricard sokkal inkább igénybe veszi a versenyzőket, mint Valencia. Megpróbáltunk az eddiginél nagyobb terhelést róni Robertre, így tesztelve a vezetését és a fizikai képességeit. Nagyon komolyan vesszük ezt a dolgot”

„Még korai arról beszélni, hogy Kubica visszatérhet, de az ötlet ott van a fejünkben. Még sok tennivaló van addig. Eddig még csak egy régi autót vezetett letekert motorral és demó gumikkal. Nem tapasztalt valós versenyszituációt sem” - zárta gondolatait Abiteboul azzal, hogy a Renault-nál el tudják képzelni a jövőt Kubicával.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: