DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Kubicából minden kétség eltűnt a második teszten

Újra a Renault 2012-es autójába ült Robert Kubica, aki ezúttal Franciaországban körözött. Már arról beszél, hogy kétnapos tesztre lenne szüksége a teljes felkészültséghez az idei versenygéppel.

A Renault egy második egynapos tesztet is biztosított az F1-es visszatérést megcélzó Robert Kubicának, melyre szerdán a Paul Ricard pályán – a jövő évi Francia Nagydíj helyszínén – került sor. A valenciai első gyakorláshoz hasonlóan most is tekintélyes számú kört, 90-et teljesített problémamentesen a 2012-es versenygéppel. A tesztre a sajtó egyetlen képviselőjét, a L’Equipe napilapot engedték be, melynek Kubica optimizmussal telve nyilatkozott.

„Szükségszerű, hogy lépésről lépésre haladjak. Hosszú utat jártam be, amit nem szabad elfelejteni. A kétségeim azzal kapcsolatban, mire vagyok képes, eltűntek a két tesztnapnak köszönhetően. Többé nem félek attól, hogy nem tudom hozni azt a szintet. Az út azonban még mindig hosszú” – mondta Kubica, akinek hatéves kihagyása mellett ralibalesetben megsérült karja is hátrányt jelent.



A 32 éves pilóta kiemelte, „a testi korlátok nincsenek hatással a vezetésre”, és bár jobb keze maradandóan gyengébb, ezt tudja kompenzálni a bal végtaggal. „Mindent megteszek, hogy maximalizáljam az esélyeim, de egyelőre nem tudom, mi történhet a jövőben. Azért nem akarok visszatérni, hogy semmit se érjek el, magas szinten akarok teljesíteni” – beszélt elszántan a lengyel, aki a 2017-es szabályoknak megfelelő, az öt évvel korábbinál megterhelőbb autót csak szimulátorban vezetett: „Jelenlegi F1-esben még nem ültem. Silverstone-ra nem tudnék készen állni, egy kétnapos tesztre lenne szükségem. Azzal 1000 %-ra nőnének az esélyeim.”

A spekuláció szerint ezt a két napot a Hungaroringen kaphatja meg, az augusztus 1-2-án rendezett nagydíj utáni teszten. Cyril Abiteboul, a Renault ügyvezető igazgatója szerint „egyelőre túl korai arról beszélni, Robert velünk lesz-e Budapesten.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: