DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Kikezdte a nyaraló Hamiltont a brit média

Szerdán a sport történetében eddig példátlan méretű autós parádét tartott a Formula-1 London központjában, ám végül ebből is kisebb botrány kerekedett, hiszen az egyedüli pilóta, aki nem vett részt az eseményen, éppen a hazai sztár, Lewis Hamilton volt.

Az F1 első alkalommal szervezett olyan közönségtalálkozót, amelyen az összes aktuális csapat felvonult korábbi autóival, a mezőny azonban mégsem volt teljes az egyébként hatalmas sikerként elkönyvelt eseményen, hiszen a 20-ból csak 19 aktív pilóta volt jelen szerda délután a brit fővárosban. Egyedül a háromszoros világbajnok, a hazai közönség kedvence, Hamilton maradt távol, aki az elmúlt két napon, kedden és szerdán Görögországban tartózkodott, hogy feltöltődjön a Brit Nagydíj előtt.

A londoni show-n ugyan a rengeteg résztvevő és esemény mellett nem érződött különösebben Hamilton hiánya, ám a brit média alaposan megorrolt arra, hogy éppen a hazai nézők számára legfontosabb pilóta hányt fittyet erre a minden korábbinál monumentálisabb F1-es közönségtalálkozóra. A Mercedes világbajnoka nem is kerülhette el az erre vonatkozó kérdésáradatot a Brit Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján.

ham_1



„Úgy éreztem, hogy fel kell készülnöm erre a hétvégére, hiszen semmi sem fontosabb számomra, mint az idei szezon. Ezért az elmúlt pár napban pihentem egy kicsit, de most már egyedül az előttem álló hétvégére koncentrálok” - kezdte magyarázatát a brit. „A lehető legjobban sikerült rá felkészülnöm. Az idei szezon eddig nagyon feszült, és mindenkinek joga van meghozni a saját döntését. A múlt héten szóltam a szervezőknek, hogy nem fogok jönni, és Toto Wolffot, valamint a csapatot is tájékoztattam, akik megértették és tiszteletben tartották ezt.”

Hamilton hozzátette, távollétébe semmi mögöttes tartalmat nem kell belelátni, és még ezzel együtt is úgy sejti, hogy ő tesz a legtöbbet a rajongókért a jelenlegi mezőnyben.

„Elképesztő szeretetet kapok az emberektől minden évben, amikor ide jövök. Már alig várom, hogy ezen a hétvégén is találkozzak velük” - beszélt hazai futama iránti lelkesedéséről. „Persze mindenkinek meglehet a maga véleménye. Én imádom ezt a versenyt, és nem hiszem, hogy a tegnapi történéseknek bármi közük is lenne ahhoz, hogy milyen nagyszerű verseny ez.”

„Sok rajongó erre a hétvégére spórol. Az elmúlt években szerintem mindenki láthatta, hogy ezt milyen nagyra értékelem, és igyekszem is nekik visszaadni valamit. Szeretném azt hinni, hogy mindent megteszek a rajongókkal való kapcsolattartás érdekében, hiszen rengeteget jelentenek számomra. Nekem van a legtöbb követőm és kommunikálok velük, amikor csak tudok.”

„Nemrég egy gyermekkórházban jártam, hogy meglátogassam azokat, akik nem tudnak eljönni a versenyre. Erről senki sem írt, de attól még számomra nagyon is fontos volt.”

Amikor megkérdezték Hamiltont, hogy legalább a közösségi médiát elárasztó, az eseményről készült képekre és videókra rápillantott-e, lehangoló választ adott: „Próbáltam távol maradni a telefonomtól, ezért ki is volt kapcsolva.” Egy másik kérdés azt firtatta, tényleg jobb felkészülésnek tartotta-e a görögországi nyaralást, minthogy szülőföldjén, Nagy-Britanniában maradjon, de a brit erre is visszavágott: „Egyébként sem itt élek, hanem Monacóban.” Hamilton végül akkor zárta le a beszélgetést, amikor rákérdeztek, utólagosan nem érzi-e rossz döntésnek, hogy kihagyta az utcai parádét: „Csak azt érzem, hogy mindent elmondtam, amit akartam.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: