DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Kubica már ismeri a 2017-es Renault-t

A visszatérést megcélzó lengyel pilóta eddig csak a 2012-es autót vezette – ugyanakkor ő maga elárulta, szimulátorban már az aktuális versenygépet is kipróbálta, és elégedett lehetett az eredménnyel.

A júniusi valenciai teszten Robert Kubica a 2012-es Lotus E20-szal tett meg 115 kört, és ugyanezt az autót vezette a goodwoodi Sebesség Fesztiválján is. A Renault már közölte, hogy a királykategóriában utoljára 2010-ben versenyző lengyel az E20-at egy harmadik alkalommal is birtokba veheti, a franciaországi Paul Ricard pályán. Az időpontot nem tűzték ki, de valószínűleg a következő hetekben valósul meg.

Kubica emellett a Renault enstone-i szimulátorát is használja, amelyben már az idei versenygépet próbálgatja. A lengyel a Sky Italiának így nyilatkozott a virtuális tesztről: „Lehetősen volt az idei konfigurációt megismerni. A nap egészen jól alakult, de részletekbe nem akarok belemenni. Mindenesetre az igaz, hogy megkaptam a lehetőséget, boldog voltam, és a csapat is.”



„Voltak életemben jobb napjaim, de sokkal rosszabbak is” – írta le állapotát az F1-es karrierjét kézsérülés miatt befejező Kubica, aki egy interjúban 80-90 % esélyt adott a visszatérésre. „A jelenlegi helyzetet jónak és stabilnak tartom. Fejben is sok minden megváltozott, és már nincsenek olyan korlátaim, mint korábban. Ha valami történni fog, az elégedettséggel jár, de egyelőre meg kell őriznem a hideg fejem. Óriási lépést tettem meg Valenciában, és most továbbiak várnak rám. Remélem, hogy sikerül közelebb kerülnöm az álombeli célhoz. Nem fogom eltitkolni.”

Ha Kubicát karja nem hátráltatja, a következő logikus lépés az lenne, hogy az RS17-et a valóságban is kipróbálja. Erre csak versenyhétvégén vagy hivatalos teszten lehet lehetősége: a korábbi pletykák arról szóltak, hogy a monzai szabadedzésen ül autóba, a frissebb spekuláció szerint pedig épp a Hungaroringen, a kétnapos teszten vezetheti a 2017-es versenygépet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: