DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Hivatalos: Megvan a Sauber új csapatfőnöke

Két versenyt vezető nélkül teljesített a Sauber, amely most kinevezte új csapatfőnökét: ahogy számítani lehetett rá, a Renault-tól érkezett az utánpótlás. Eközben az istálló 2018-as motorpartnerének személyét bizonytalanság övezi, a hírek szerint ugyanis szakítottak a Hondával.

Monisha Kaltenborn az Azerbajdzsáni Nagydíj előestéjén hagyta el váratlanul a Saubert, amely a bakui és osztrák futamot is csapatvezető nélkül teljesítette. Eközben felreppent a spekuláció, hogy Frederic Vasseur – a Renault 2016-os csapatfőnöke és utánpótlás-szériákban szereplő ART egyik vezetője – érkezik az istállóhoz, amit a Sauber szerdán meg is erősített. A 49 éves francia vezető a Sauber Motorsport AG vezérigazgatói és az F1-es alakulat csapatfőnöki tisztségét tölti be.

A közlemény azonban kiemeli, Vasseur a munkát július 17-én, hétfőn kezdi meg, tehát a Brit Nagydíjat újból csapatvezető nélkül kell versenyeznie Marcus Ericsson és Pascal Wehrlein csapatának.



 „Nagyon büszke vagyok, hogy a Sauber Motorsport AG-hez csatlakozhatok, és szeretném megköszönni a cég tulajdonosainak, hogy bíznak bennem. Jó benyomást tettek rám a hinwilben található létesítmények, és a munkaerő tehetsége és igyekezete” – áll a Sauber közleményében Vasseur nyilatkozata. „Alig várom, hogy tapasztalatommal és elszántságommal én is hozzájárulhassak a csapathoz, amelynek minden tagját a helyes irányba vezérelhetem. Meg vagyok győződve arról, hogy együtt nagyratörő célokat fogunk elérni. Várom már, hogy megkezdhessem a munkát a versenyzőkkel, mérnökökkel és a teljes személyzettel, és azt, hogy kivegyem a részem a csapat fejlődésének következő fontos fejezetéből.”

A csapat elnöke, Pascal Picci ennél jóval velősebben indokolta meg, mért Vasseurre esett a választás. „Frederic Vasseur hosszú is sikeres karrierje a nemzetközi motorsport legmagasabb szintjén magáért beszél. Örömmel üdvözöljük őt a Saubernél.”

 

Eközben a Sauberről más jellegű, nem hivatalos hírek is napvilágot láttak: a nemzetközi sajtó számos képviselője számolt be arról, hogy a csapat Hondával való motorpartneri megállapodása nem fog létrejönni 2018-ban – a szerződés ugyanis valójában sosem lépett érvénybe –, és az alakulatnak motorszállítót kell keresnie.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: