DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Briatore: Alonso most olyan, mint Messi klubcsapat nélkül

Fernando Alonso menedzsere, Flavio Briatore szerint a McLarennek „forradalomra” van szüksége, ha változtatni szeretne jelenlegi sanyarú helyzetén, reményei szerint pedig még a szünet előtt eldől majd a spanyol jövője.

Briatore egykoron Alonso csapatfőnöke volt a Renault-nál, ám a páros még a mai napig együttműködik, hiszen az olasz üzletember is szerepet vállal a kétszeres bajnok F1-es karrierjének egyengetésében. Jelenleg persze nem túl rózsás a helyzet, hiszen a 2014 végi csapatváltás következményeként Alonso már harmadik éve szenvedésre van ítélve a Honda-motorokkal mellényúló McLarennél, és noha Briatore szeretné, ha a csapat végre állást foglalna azt illetően, hogy mégis miképpen képzeli el a következő éveket, egyúttal mégsem üt meg túlzottan kritikus hangvételt a wokingiakkal kapcsolatban, ahol a munkakörnyezet alapvetően elnyerte Alonso tetszését.

Dppi_00117011_207



„Nem akarunk olyan csapathoz menni, ahol nem lesz esélyünk a győzelemre. Ezt már megtettük. Olyan csapatra van szükség, amellyel legalább a dobogó elérése lehetséges. Fernando valójában otthonosan érzi magát a McLarennél, szóval bárcsak versenyképesek lennének... Mindent megtettek nekünk az Indyvel is, amit nagyra értékelünk” - nyilatkozta Briatore a GP Gazette magazin számára.

„A nyári szünet előtt történnie kell valaminek. Együttműködünk a McLaren menedzsmentjével, és igyekszünk megoldást találni. Nem kellemes ebben a helyzetben látni a csapatot, a versenyzőket és a mérnököket sem. Forradalomra van szükségük a saját jövőjük érdekében. És most nem csak Fernandóról beszélek, hanem az alkalmazottakról is.”

Briatore meg van győződve arról, hogy Alonso továbbra is a mezőny legjobb pilótái közé sorolható, és ezért is tartja különösen fájónak, hogy a spanyol nem képes megmutatni képességeit - egy a fociból vett példával próbálja ezt szemléltetni.

„Pillanatnyilag szerződés köt minket a McLarenhez, amit annak lejártáig tiszteletben is tartunk. Hogy mit hoz a jövő, azt viszont még nem tudjuk. A versenyző számára rendkívül frusztráló, amikor már a rajtnál tudja, hogy a versenyen az lesz az egyetlen dilemmája, hogy mikor parkoljon le. Fernando egy kicsit olyan, mint [Lionel] Messi. Mindketten még mindig a legjobbnak számítanak. Most képzeljük el, milyen lenne, ha Messinek nem lenne klubcsapata.”

„Sajnos az F1-ben csak egy-két olyan csapat van, amelyek képesek futamot nyerni. Az én időmben még legalább három-négy ilyen volt. Fernando az én csapatomban volt, amikor megnyertük a bajnokságot. De nem szabad elfelejteni, hogy a Renault csak Fernandónak köszönhetően lett világbajnok” - emlékezett vissza a 2005-ös és a 2006-os szezonra.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: