DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

A Red Bull elmondta, lesz-e kettes számú pilóta Verstappenből

Kis túlzással katasztrofális szezont teljesít az energiaitalos alakulat holland F1-es pilótája, de vajon elgondolkozik-e a Red Bull azon, hogy Daniel Ricciardót részesíti előnyben az ő kárára?

A két Red Bull-pilóta között kontraszt nem is lehetne élesebb idén: Daniel Ricciardo az elmúlt öt futam mindegyikét dobogón zárta, míg Max Verstappen az utóbbi hét versenyből öt alkalommal nem látta meg a kockás zászlót. Ennek köszönhetően a közöttük lévő különbség már pontra rúg a tabellán, a holland pedig a harmadik legkevesebb kilométert tette meg a mezőnyben - csak a kettő, valamint egy futamra beugró Antonio Giovinazzit és Jenson Buttont előzi meg.

Joggal merül fel a kérdés, hogy Ricciardo formáját látva a Red Bull nem tenné-e jobban, hogy csapatutasítást alkalmaz, ám a csapatfőnök Christian Horner szerint ez szóba sem került náluk. „Nem gondolunk a bajnoki cím megszerzésére, versenyről versenyre azon dolgozunk, hogy minél nagyobb teljesítményt sajtoljunk ki az autóból” - idézte az Autosport a britet. „Nem tartjuk magunkat világbajnoki esélyesnek.”



Amikor arról kérdezték Hornert, hogy pilótáik szabadon versenyezhetnek-e egymással a továbbiakban is, így válaszolt: „Abszolút. Ha (Ricciardo) 15-20 pontnyi távolságra állna, akkor más lenne a helyzet. De a szezon felénél már 64 egység a lemaradása, ezért túlzott optimizmusra vallana most csapatutasításon gondolkozni.” A brit biztos benne, hogy ha összejönnek a dolgai, pilótája vissza fog vágni.

„Az évei ellenére nagyon sok tapasztalattal rendelkezik, hiszen ilyen esetek többször is előfordultak gokartban. Talán Ausztria volt az idei legerősebb versenyünk - ezt egyértelműen látni lehetett a középső, kanyargós szakaszon, ahol a verseny során mi voltunk a leggyorsabbak a Mercedest és a Ferrarit megelőzve. A csapatnál egyértelműen látszik a fejlődés, és ha a dolgok úgy alakulnak, ahogyan ő szeretné - a sportban ez elő szokott fordulni -, akár három versenyt is nyerhet úgy, hogy nem változtatott semmin. Egyszerűen csak neki fog kedvezni a szerencse” - tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: