DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Williams: Massa és Stroll jövőre is?

A grove-i F1-es istálló szerény teljesítményt nyújtott Spielbergben, de legalább mindkét pilóta behozta az FW40-est pontszerző helyre - stabil teljesítményük miatt a következő szezonban is számítanak rájuk a csapatnál.

A pilótapiaci körforgásban ritkán esik szó a Williamsről, pedig ne feledjük el, Felipe Massa szerződése elvben csak erre az évre szól. A brazil pilótát a tél folyamán reaktiválták Grove-ban, miután Valtteri Bottas a Mercedeshez távozott, Lance Stroll mellé pedig szükségük volt egy tapasztaltabb pilótára. Egyelőre úgy tűnik, hogy a páros remekül szuperál: a brazil hozza a kötelezőt, 18 éves csapattársa pedig úgy tűnik, belerázódott a sportágba, hiszen az utóbbi három futamon egyaránt pontot szerzett, köztük az emlékezetes bakui dobogót.



„Nagyszerűen fejlődik” - nyilatkozta Strollról Paddy Lowe, a Williams technikai igazgatója. „Kanadában megszerezte az első pontjait, a következők pedig mindig könnyebbek - és pontosan ez történt. Nagyon örültem, hogy dobogóra tudott állni, azt viszont nagyon sajnáltam, hogy Felipe nem volt képes folytatni a versenyt - nem könnyű mindkét autóval tökéletes futamot teljesíteni” - tette hozzá a szakember.

A gárda helyettes csapatfőnöke, Claire Williams Felipe Massa eddigi eredményeit értékelte: „Lenyűgözött minket egész évben, nagyszerűen döntött, hogy visszajött hozzánk. Legyen szó pontszerzésről, Lance támogatásáról, vagy a beállításokban való segítségnyújtásról, mindig ott volt.” De vajon számítanak-e rá jövőre is? „Nem látom okát, hogy ne így legyen. Minden pilótának muszáj motiváltnak maradnia, szóval ha az lesz a továbbiakban is, szerintem megtörténhet. Tavaly nagyon hamar elkezdtük beszélni a következő évi pilótáinkról, ezért idén tovább szeretnénk várni.”

Williams arról meg van győződve, hogy Stroll az ő emberük a jövőt illetően. „Fejlődést akartunk látni, ő pedig pontosan ezt tette, és még számtalan remek tulajdonsággal rendelkezik, ami megfogta a figyelmünket. Ha továbbra is így tesz, nem látok okot arra, hogy ne tartsuk meg őt” - tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: