DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

„Magnussen Alonso óta a legjobb csapattárs”

Kevin Magnussen berobbant a Formula-1-be 2014-ben a McLaren istállóval, ám azóta jelentősen esett a megítélése. Úgy tűnik, azért így is van, akinek a szemében ő igazi mérce. Jobb lenne a dán, mint Kimi Raikkönen?

A jelek szerint a két Haas-Ferrari pilóta igen jó viszonyban van egymással, ami látva például a Toro Rosso, vagy a Force India versenyzőinek házon belüli kakaskodását, megnyugvást jelenthet az amerikai istálló számára. A napokban Magnussen dicsérte meg Grosjeant, miszerint, ha jó napja van, akár Jenson Buttonnál is gyorsabb, most a francia pilóta „hálálta meg” a bizalmat.

A rutinosabb Grosjean már lehúzott néhány évet a Formula-1-ben, de szerinte Fernando Alonso óta most van a legjobb csapattársa. Márpedig Alonsóval 2009-ben osztotta csak meg a garázst a francia, nem egész fél évadon át, amikor megkezdte F1-es pályafutását.

Magnussen valóban ennyire jó?


Azóta Kimi Raikkönen, Pastor Maldonado és Esteban Gutierrez volt Grosjean csapattársa a Lotusnál, illetve a Haasnál. Az Ekstra Bladet nevű lap kérdezte Grosjeant a fiatal dánról. „Őszintén szólva, (Magnussen) szupergyors. Általában az emberek nem jól ítélik meg őt, alaposan meg is lepett” – fogalmazott a tapasztalt francia.

„Amióta 2012-ben újrakezdtem a pályafutásomat, ő a legjobb csapattársam” – dicsérte kollégáját, Kevin Magnussent. Ennek a finn szurkolók kevésbé örülhetnek, Dániában viszont bizonyára magasabbra kúszott Grosjean népszerűsége. Az is igaz azonban, hogy Grosjean nem éppen arról híres, hogy rosszul jönne ki a csapattársaival.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: