DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

London lehet a befutó Silverstone helyett

Egyre több jel utal arra, hogy a brit főváros lehet a befutó az ország F1-es nagydíjának megrendezésére - a Red Bull csapatfőnöke mindenesetre nagyon örülne neki.

Már Bernie Ecclestone-nak is nagy álma volt, hogy Londonba vigye a Forma-1-et, az utóbbi években pedig rendre felmerült, hogy a sportág ellátogathat az emeletes buszok és a bobbyk városába. Egy legutóbbi sajtóhír szerint már meg is van a leendő pálya helyszíne, amely nem más, mint a kelet-londoni Dockland-körzet, a város polgármesterének azonban kételyei vannak azt illetően, hogy biztonságosan meg lehetne rendezni a versenyt Londonban, nem beszélve a környezetszennyezésről.



Egyelőre minden a jövőbeli utcai futam irányába mutat, hiszen a Forma-1 előbb bejelentette, hogy szerdán nagyszabású show-t varázsol a város utcáira, később pedig Silverstone adta mindenki tudtára, hogy jelen körülmények mellett nem kívánják megrendezni a Brit Nagydíjat 2019 után. „Silverstone csodálatos pálya, a csapatok kedvelik, a pilóták pedig szeretnek vezetni rajta. A Liberty elkötelezte magát, hogy a jövőben is lesz Brit Nagydíj” - idézte az Autosport Christian Hornert, a Red Bull csapatfőnökét.

„De ezzel a londoni eseménnyel, melyet szerdán rendeznek, ha sikeres lesz - és remélhetőleg így lesz -, a folyamatban lévő törvényalkotási változások után a Londoni Nagydíj igencsak vonzó lehet a libertys srácok számára. Silverstone-nak óvatosnak kell lennie a tárgyalások alatt, hogy ne veszítsenek el mindent. Meglepett, hogy aktiválták a záradékot. Anno aláírtak egy szerződést, amelyben tudták, hogy mi szerepel. Most rájöttek, hogy mégsem tudják vállalni, annak ellenére, hogy minden évben teltház van. Vagy nem kellett volna aláírniuk, vagy egyszerűen csak elszámolták magukat.”

Horner kitért a pálya néhány évvel ezelőtti felújítására. „Egy vagyont költöttek a bokszutcára, ami nehéz helyzetbe hozta őket. Létrehoztak egy paddockot, nulla hangulattal, Nagy-Britannia egyik történelmi pályáján, a menedzsmentnél valami nagyon félrecsúszhatott. Ez a Brit Nagydíj, és Nagy-Britanniának szüksége van a nagydíjra, de az utóbbi időben volt néhány megkérdőjelezhető lépés a részükről. Én azt szeretném, hogy a Brit Nagydíj Silverstone-ban maradjon, ezért remélem, sikerül olyan szerződést megalkotniuk, amellyel hosszú távon biztosítani tudják a pálya jövőjét. De valószínűleg szemléletváltásra van szükség a működés terén.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: