DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Kubica - Mogyoródon teszt, Spában már verseny?

A Robert Kubica F1-es visszatérésének híreit szállító gyorsvonat tovább robog: olasz sajtóértesülések szerint a lengyel a Magyar Nagydíjat követő teszten először vezethet idei F1-es autót, ha pedig az sikeres lesz, a legkomolyabb fordulat is bekövetkezhet...

Ki gondolta volna még májusban, hogy talán nem Fernando Alonso Indy 500-as átruccanása lesz az év legizgalmasabb autósportos vonatkozású híre és eseménye? Egyre több jel mutat legalábbis afelé, hogy egy még komolyabb dobást fontolgatnak a Renault brit és francia főhadiszállásain, amelynek főszereplője a 2011-es súlyos karsérüléséből visszatérni készülő Kubica lesz.

kubica_2



Közismert, hogy a lengyel júniusban Valenciában már tesztelhette az enstone-i csapat 2012-es F1-es autóját, és ugyanezzel a modellel egy újabb gyakorlási lehetőséget kapott, ami a hírek szerint e hét szerdáján, a jövőre ismét nagydíjnak otthont adó Paul Ricard versenypályán zajlik majd.

Ám ezzel még aligha ér véget a történet, hiszen a Renault-nál nyíltan beszélnek arról, hogy elkezdték Kubica mezőnybe való visszatérésének lehetőségeit elemezni. Többünknek is ott motoszkálhatott a fejében, hogy a következő lépés megtételéhez kapóra jöhetne az első alkalommal a Hungaroringen rendezendő közös teszt, amely az idei Magyar Nagydíjat követő kedden és szerdán zajlik majd a pályán, erről a lehetőségről azonban mostanáig még senki nem beszélt.

Most viszont az olasz Italiaracing magazin állítja, hogy a tudomására jutott információk szerint Kubica fogja megkapni a mogyoródi teszt legalább egyik napját a Renault-tól - noha a csapat ezt az értesülést egyelőre még nem erősítette meg.

Egy másik olasz sajtóorgánum, a Gazzetta dello Sport pedig még ennél is tovább ment, ők ugyanis arról is említést tesznek, hogy ha a hungaroringi tesztet is sikerrel veszi a lengyel és képes lesz erős köridőket futni a Renault jelenlegi két versenyzőjéhez, Nico Hülkenberghez és Jolyon Palmerhez viszonyítva is, akkor a nyári szünetet követő Belga Nagydíjon már a teljes hétvége során ő ülhetne a másfél éve folyamatosan kritizált és alulteljesítő Palmer helyére. Ez utóbbi fejtegetést azért még mindig csak nagyon óvatosan ízlelgessük, hiszen a Renault nemrég még egy monzai pénteki beugrás felvetését is kategorikusan elvetette, és augusztusig biztosan nem is fognak semmi további konkrétumot mondani.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: