DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A legnagyobb dolog, amit az F1 vezetése másképp akar csinálni, mint Ecclestone

A Liberty Media több szegmensben is saját képére formálta a sportágat az elmúlt hónapokban, ám Chase Carey szerint van egy terület, ahol gyors szemléletváltásra van szükség.

Silverstone F1-es jövője már most a hét egyik legérdekesebb témája, a Brit Nagydíjra készülve pedig valószínűleg még több szó fog esni a helyszínről, hiszen a tulajdonos Brit Autóversenyzők Szövetsége minden bizonnyal aktiválni fogja a sportággal kötött szerződésükben található záradékot, melynek értemében 2019 után már nem a northamponshire-i pályán rendezik a versenyt. Bernie Ecclestone 2010-ben 17 évre szóló szerződést kötött a pályával, rögzítve, hogy a jogdíjak öt százalékkal emelkednek évente - ez 2027-ben várhatóan 26 millió font lesz.



Szóba került, hogy a Liberty Media veheti meg Silverstone-t, s bár ezt a lehetőséget Chase Carey, az F1 vezérigazgatója nem zárta ki, szeretné biztosítani a pálya jövőjét - a múlttól eltérően azonban csendben, nem világgá kürtölve a megállapodások részleteit. „Úgy tűnik, hogy ez a sport nagyon szeret a rivaldafényben lubickolni - és nem tudom, hogy miért” - nyilatkozta az amerikai a The Evening Standard című lapnak adott interjújában.

„Az én munkamódszerem abból áll, hogy a lehető legszorosabb kapcsolatot ápoljuk azzal, hogy privátban intézzük az ilyen ügyeket, aztán a nyilvánosság előtt megmagyarázzuk, hogy miért történtek a dolgok úgy, ahogy. Mi sokkal inkább előnyben részesítettük volna, ha csendes tárgyalások során tudunk beszélni a következő lépésekről. Ez a sport szeret a nyilvánosság előtt tárgyalni. Először beszél, és aztán cselekeszik. Talán Bernie-nek voltak a legjobb egysorosai, de nagyon sokan vannak a sportban, akik harcra kelhetnek vele” - tette hozzá.

FRISSÍTVE: Silverstone kedden délután aktiválta a záradékot, melynek értelmében 2019-ben rendezik az utolsó F1-es futamot a pályán - feltéve, ha nem sikerül újabb megállapodást tető alá hozni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: