DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

McLaren: Tetszik, amit a Hondától látunk

A McLaren és a Honda szakításának nagy esélyétől volt hangos a média az elmúlt hetekben, ám most egyre inkább úgy tűnik, továbbra is közös jövőt terveznek, ez viszont Alonso távozását vizionálja.

Zak Brown csapatigazgató szerint a Honda fejlődése vitathatatlan és jól látható. Igaz, Ausztriában sem úszta meg teljesen a csapat, hogy a Hondával ne legyen semmi probléma, de tény, hogy az elmúlt két futamon nem állt meg a McLaren és Montrealban is csak két kör kellett a kockás zászlóig. A mutatott tempó azonban még mindig nagyon gyenge, Brown mégis látja az előrelépést.

A McLaren 2018-ra nyerő motort akar, de ez a Hondával enyhén szólva is kétségesnek tűnik, mivel már közelítünk az idei szezon feléhez és az erőforrás meg sem közelíti sem teljesítményben, sem megbízhatóságban a kívánalmakat. A csapatigazgató szerint nemsokára döntés születik a motor terén.

„Óriási munka folyik a háttérben. Tisztába kell tennünk a kapcsolatunkat velük (Honda) a nagyon közeli jövőben. Már a következő hónapokban el kell kezdeni a jövő évi autót építeni, amire pedig szükségünk van, az egy versenyképes motor. A Honda nagyon keményen dolgozik, folyamatos fejlődés látszik már most és a jövőben is. Szeretnénk visszaterelni a dolgokat a rendes medrébe és hagyni őket dolgozni” – nyilatkozta Zak Brown.

Valamit tud előre a McLaren, vagy ennyire nem a valóságról nyilatkoznak?


Ausztriában már használta mindkét pilóta a 3-as specifikációjú erőforrást, ám Alonsónak szombaton vissza kellett váltania a korábbira, mert az új fejlesztésnél generátorproblémák léptek fel. A csapatigazgató szerint azonban a Honda elkötelezettsége és kőkemény munkája vitathatatlan.

„Hatalmas lelkesedéssel dolgoznak a nehéz időkben is, minden egyes problémát igyekeznek a legnagyobb alapossággal körbejárni, hogy ne ismétlődjön meg. Jó látni a hozzáállásukat és munkabírásukat, főleg, ahogy a gondok megoldásán fáradoznak. Kimondhatom, hogy nem változott az a követelményünk, hogy jövőre versenyképesek akarunk lenni” – zárta gondolatait Zak Brown.

Vajon ez megvalósulhat-e a Hondával és ha igen, akkor valóban már 2018-ban megtörténhet? A valóság ugyanis kissé még távolabbinak látszik ehhez a kívánalomhoz képest.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: