DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Marchionne: Kiminek többet kell mutatni

Néha kissé tétova – jellemezte finn versenyzőjét a Ferrari első embere, aki el is beszélgetett Kimi Raikkönennel a Red Bull Ringen. A pilóta reagált a magasról érkezett kritikára.

A Ferrari elnöke, Sergio Marchionne az Osztrák Nagydíjon járt, ahol természetesen az újságírók kereszttüzébe került. Az olasz-kanadai vezető még a futam előtt beszélt Kimi Raikkönenről, nem titkolva, hogy jelenlegi teljesítményénél többet vár el az istálló:

„Úgy vélem, Kiminek magasabb fokú elkötelezettséget kellene mutatnia” – idézi az ESPN Marchionne szavait. „Vannak napok, amikor kissé tétovának tűnik. Ma beszélni is fogok vele, és majd meglátjuk, mi lesz az eredménye.”



A vasárnapi futamon a finn versenyző – akivel kapcsolatban a nagy kérdés, hogy tovább versenyez-e 2018-ban – a harmadik rajthelyről indult, de csak ötödik lett a többi Ferrari és Mercedes, valamint egy Red Bull mögött. A pilóta a nagydíjat követően reagált Marchionne szavaira.

„Nyilvánvaló, hogy én is jól akarok teljesíteni. Csak a saját legjobb teljesítményemre vagyok képes. Szó sincs arról, hogy nem is próbálkoznék. Sajnos néha ez nem megy a legsimábban, de ez is az F1 része. Hajtani fogunk ezentúl is,        és biztos vagyok benne, hogy a dolgok javulnak majd” – nyilatkozta a finn versenyző, aki csupán ötödik a bajnokságban, melyet csapattársa, Sebastian Vettel vezet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: