DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Kvjat rombolt, mégis lehet jövője a Toro Rossónál

Az orosz pilóta vasárnap az F1-es Osztrák Nagydíj főgonoszává lépett elő, amikor Fernando Alonso és Max Verstappen versenyét is tönkretette az egyes kanyarban - csapata megvédte őt, sőt, szerződéshosszabbításra számíthat.

Miután a tavalyi Orosz Nagydíjat követően Danyiil Kvjatot egyszerűen lefokozták a Toro Rossóhoz, sokan azzal viccelődtek, hogy a következő nagy hiba után a Formula-2-be fogják visszaküldeni. Nos, az ufai születésű pilóta Spielbergben újra torpedózott, ezúttal Alonso és Verstappen kárára, melyért a versenybíróság áthajtásos büntetéssel sújtotta. Csapata azonban melléállt, és a tavalyi baklövésével ellentétben megvédte őt, sőt, sajtóhírek szerint a jövője is kezd biztos kezekbe kerülni.



„Egyszerűen nem látok olyan helyzetet, hogy ez ne történjen meg” - utalt a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner Kvjat szerződéshosszabbítására. „Elég jó szezont futott eddig, és a közeljövőben valószínűleg ez is szóba fog kerülni” - tette hozzá a brit. Mivel Sainzot nem nagyon szándékozik elengedni az energiaitalos cég, a Formula-E New York-i fordulóján Sebastien Buemi helyére beugró Pierre Gasly lehet a helyzet legnagyobb kárvallottja, aki már idén is kényszerpályán versenyez a japán Super Formulában, tavalyi GP2-es bajnoki címe után.

A status quo a Red Bullnál is hasonló, hiszen mind Daniel Ricciardónak, mind pedig Max Verstappennek szerződése van a következő évre. A spielbergi hétvége folyamán olyan pletykák láttak napvilágot, hogy a Ferrari igencsak feni a fogát a hollandra, sőt, még az is elterjedt, hogy maga Verstappen kérte meg csapatát, hogy engedjék el Maranellóba. „Ez tiszta propaganda. Marhaság” - mondta Horner. „Szerződése van 2019-ig. Ezt követően szabad a vásár” - tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: