DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Verstappent az első kanyarban kiütötték

Max Verstappen pechszériája nem akar véget érni, a legutóbbi hét versenyből ötödször volt kénytelen kiállni nem saját hibából. Az első kanyarban Kvjat kitorpedózta őt és Alonsót is. Videón az eset.

Max Verstappen versenye nagyon rövidre sikeredett az Osztrák Nagydíjon, az első kanyarban ugyanis a hátulról érkező Danyiil Kvjat meggondolatlanul vetődött be egy lehetetlen helyre túl nagy sebességgel, meglökte Fernando Alonso autójának hátulját, a McLaren pedig emiatt irányíthatatlanná vált és belecsapódott a külső íven forduló Verstappen Red Bulljába.

„Gond volt a startnál is a kuplunggal, majdnem lefulladtam, sok helyet vesztettem. Az első kanyarban pedig megütötték nagy erővel a hátsó kerekemet, ez pedig tönkretette a kuplungomat, onnantól már szinte nem is volt hajtásom, kiestem” – fogalmazott Max Verstappen a balesetről.

Az ütközés pillanata, ami mindhárom versenyző futamát tönkretette


Verstappen a futam előtt is az idei versenyek során megtett körök számában a negatív rekordot tartotta, most még nagyobb lett a hátránya, már az első körben véget ért a versenye. A holland rendkívül sajnálja a nagyszámú holland közönséget is. „Természetesen nagyon csalódott vagyok, a rajongók miatt főleg. Szerintem ők a legjobb közönség és egyetlen kanyart sem tudtam teljesíteni előttük. Igazából, nem is tudom, mit mondjak” – tette hozzá a peches holland.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: