DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Renault: Alonso? Kubica? Mindkettő?

A francia F1-es istálló gyári potenciálja miatt igencsak kecsegtető a jövőt illetően, tanácsadójuk, Alain Prost pedig annak az esélyeit latolgatta, hogy a két kiválóság vajon kaphat-e esélyt náluk.

Fernando Alonso szerződése év végén lejár a McLarennél, a potenciális kérők száma pedig végtelen: szóba került a Mercedes, a Ferrari és a Renault is, egyelőre pedig csak azt lehet biztosra venni, hogy a spanyol pilóta körül fog forogni a pilótapiac a következő hónapokban. Alain Prost, a Renault tanácsadója nemrég kifejtette, hogy talán két éven belül sem tudnak győztes autót adni a kétszeres világbajnoknak, aki pedig egyértelműen olyan csapathoz akar szerződni, ahol újra esélye van a mezőny élén harcolni.

A Renault jövője? Kubica és Alonso a 2008-as Japán Nagydíj dobogóján


A Nextgen-Autónak adott nyilatkozatában Prost ismét kihangsúlyozta korábbi véleményét. „Gyári csapat vagyunk, ezért való igaz, hogy több pilóta is úgy gondolja, hogy erősek leszünk a jövőben” - mondta a Professzor. „Ami Fernandót illeti, ő tíz évvel ezelőtt világbajnok volt a Renault-val, és nagyon nagy megtiszteltetésnek éreznénk, ha újra nálunk versenyezne. Másfelől viszont egyből győzni akar, és nem hinném, hogy az első pillanattól kezdve nyerő autót tudnánk a rendelkezésére bocsátani. Nehéz megoldani ezt a problémát.”

Prost kitért Robert Kubica helyzetére is, aki valenciai gyakorlása után Goodwoodban is autóba ült, a csapat pedig nemrég megerősítette, hogy újabb lehetőséget fognak biztosítani számára. „Robert tesztelt nekünk, és fog is a közeljövőben, de jelenleg nem mondhatunk többet. Nagyon nehéz megállapítani, hogy mit lehet tenni, és mit nem” - fűzte hozzá a négyszeres világbajnok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: