DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

McLaren: Vandoorne a jövő bajnoka lehet

Vandoorne messze nem nyújt olyan teljesítmény a wokingi alakulat színeiben, mint Alonso. A brit istállónál mégis elégedettek a fiatal belgával, és úgy vélik, nagy pilóta lehet belőle a továbbiakban.

A belga legjobb eredménye egy 12. pozíció, amikor épp be tudta fejezni a futamot a McLarennel. Alonso az elmúlt fordulóban pontot is tudott szerezni Bakuban, és nem egyszer fordult elő vele, hogy a pontszerző helyek egyikéről esett ki motorhiba miatt.

Vandoorne-t nem sújtotta a futamokon annyi erőforrás-probléma, mint Alonsót, és egyelőre nem tud jól szerepelni az idei McLarennel. A harmadik specifikációjú Honda motor erőt adhat a belgának a folytatásban, és Alonso már azt várja, hogy az új erőforrással mindig az első tízben tudnak majd végezni.

 vandoorne-speilberg-brown-nyilatkozat-2017



Brown a következőket nyilatkozta a pilótája teljesítményéről: „Elégedettek vagyunk Stoffel-lel. Nehéz helyzetben van, hogy Fernando Alonso a csapattársa, ráadásul még megbízhatósági gondokkal is küzdünk. Fernando sokkal gyorsabban tud alkalmazkodni a problémáinkhoz, mint ő.”

„Azt gondoljuk, hogy Stoffel egyszer a jövő bajnoka lehet, és semmiképp sem akarjuk leváltani másra” - zárta gondolatait a belgáról a McLaren főnöke.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: