DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Raikkönen: Sokkal rosszabb is lehetett volna

Bár jócskán kikapott csapattársától az F1-es Osztrák Nagydíj időmérőjén, és csak Hamilton büntetésének köszönhetően indulhat a harmadik helyről, a finn mégis inkább elégedetten értékelte a szombatot.

Kimi Raikkönen a pénteki nap után még meglehetősen rosszkedvűen nyilatkozott, mivel rendkívül sok probléma hátráltatta őket a Red Bull Ringen. Szombatra azonban a finn saját bevallása szerint is nagyot léptek előre – bár az első nap hiányát így is megérezték. A 2007-es világbajnok negyedikként zárta az időmérőt, Lewis Hamilton hátrasorolása után pedig a harmadik kockából startolhat majd vasárnap, jóllehet a csapattársával szembeni lemaradása így is jelentős.

raikkonen-ferrari-spielberg-2017-1



„Figyelembe véve, hogy mennyire nehéz és rossz volt eddig a hétvége, egész jónak számít, hogy holnap a harmadik helyről rajtolhatunk” – értékelt Raikkönen, akinek szavait a Motorsport.com szakoldal idézi. „Sokkal rosszabb is lehetett volna. Az autónak készen kell állnia a versenyre. Eddig nem volt egyszerű dolgunk, de úgy érzem, elég jó pozícióból várhatjuk a vasárnapot.”

A Ferrari rutinos pilótáját egyébként többször is a forgalom hátráltatta a kvalifikáción: az első szakasz során Jolyon Palmerre panaszkodott – a versenyirányítás végül nem büntette a Renault brit versenyzőjét –, míg a fináléban a sárga zászlók sem segítettek rajta.

„A második körömben voltam, elég jól is ment, de az utolsó kanyarban lelassított, így nekem is el kellett vennem” – magyarázta a Palmer-eset kapcsán Raikkönen. „Emiatt egy plusz szett gumit is el kellett használnom, ami nem volt ideális helyzet. A Q2 rendben volt, de nyilván változtatnunk kellett a terven kicsit. A Q3-ban aztán volt néhány autó az utolsó szektorban, ami nem segített, aztán a második körömön sárga zászlóztak, ez ellen meg már nem tudtam mit tenni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: