DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Meglepő vásárlót javasolnak Silverstone-nak

Nagy-Britannia első számú F1-es pályája felett továbbra is ott lóg Damoklész kardja, és még mindig nem tudni, mi lesz a sorsa a közeljövőben - Zak Brown elmondta, kit látna legszívesebben a helyszín élén.

Alig több, mint egy héttel a 2017-es Brit Nagydíj előtt továbbra is terítéken Silverstone jövője: noha a helyszínnek 2027-ig szerződése van a Forma-1-gyel, egy záradék értelmében 2019 végén kitáncolhatnak a megállapodásból, ha úgy látják, hogy anyagilag nem tudják megengedni maguknak a rendezést. Ezt az idei futam előtt kell aktiválniuk, és a nemrég napvilágot látott hírek azt támasztják alá, hogy ez így is fog történni.

Zak Brown, a McLaren ügyvezető igazgatója nemrég tárgyalásokat folytatott a Liberty Mediával a sportág jövőjéről, ahol Silverstone jövője is szóba került. „Úgy vélem, a Libertynek meg kellene vásárolnia Silverstone-t” - idézte az amerikait a Motorsport. „Úgy, mint az NFL esetében - amely nagyon sikeres sportág -, ahol megvan a saját Super Bowljuk. Szerintem Silverstone nagyszerű pálya, amelynek segítenünk kell pénzt csinálni. Ennek érdekében újabb bevételi források után kell néznünk, vagy át kell formálni a szerződést.”



Brown úgy véli, színesíteni kellene a helyszín programjait, hogy anyagilag is kifizetődőbb legyen a működtetése. „Lehetne csinálni F1-es Hírességek csarnokát, versenyiskolákat, ott vannak az esportok is. Ha te magad vezeted az ingatlant, rengeteg dologgal lehet feldobni az eseményeket. Aztán ott a tesztelés. Ahelyett, hogy Barcelonában lennénk nyolc napig, lehetne Silverstone-ban is gyakorolni - ésteljesen nyílttá tenni a rajongók számára. Szerintem ez hatalmas előrelépést jelentene.”

Az amerikai hozzátette, hogy amikor felvetette elképzeléseit a Liberty Media vezetőinek, azok nem zárkóztak el tőle teljesen. „Elmondtam a véleményemet, ők pedig meghallgattak. Hamar megmondják, ha nem így van, de láttak logikát a mondandómban. De nem akarom a szájukba helyezni a szavakat, hogy meg fogják venni a pályát. Az a jó a Libertyvel, hogy egyszerűen csak elmondhatod nekik a véleményedet, amit elraktároznak. Nekem könnyű mondani, hogy menjenek, és vegyék meg.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: