DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

McLaren: Jelentős előrelépés az új motor

Biztató jeleket mutatott a wokingi alakulat számára az Osztrák Nagydíj első napja. A Honda új erőforrásával Alonso és Vandoorne is az első tízben tudott végezni a szabadedzéseken.

Felcsillant a remény a McLaren szurkolói számára, hiszen az eddigi pocsék teljesítmény után végre versenyképesebbnek tűnnek a brit istálló autói. A pénteki nap után Alonso is rendkívül optimistán nyilatkozott, miután a Honda bevezette az új specifikációjú erőforrását.

A spanyolhoz hasonlóan Eric Boullier is elégedett lehetett az első két edzés után: „Nagyon produktív első napot zártunk Ausztriában. A Honda bevezette a harmadik specifikációjú motorját erre a hétvégére - mindkét autóba be is tettük az erőforrásokat - és úgy tűnik, ez jelentős lépés a teljesítményt tekintve.”

 alonso-osztrak-nagydij-szabadedzes2017



„A köridőket nézve eléggé versenyképesnek tűnünk, még annak ellenére is, hogy Fernando és Stoffel sem érezte magát a legjobban a MCL32-esében” - folytatta lelkesen a francia.

Boullier optimistán várja a szombati kvalifikációt: „Még mindig sok munka vár ránk, tökéletesíteni kell a beállítást az időmérőig, de bátorítónak érzem, hogy előrébb vagyunk az első nap után.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: