DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Horner reagált a Verstappen-Ferrari pletykára

Az utóbbi hetekben egyre többször lehetett hallani arról, hogy az ifjú holland esetleg átigazolna a maranellói istállóhoz – most a Red Bull F1-es főnöke mondta el, mi a pontos helyzet.

Már mi is többször beszámoltunk róla, hogy az utóbbi hetekben egyre többször merült fel a nemzetközi sajtóban, hogy az egyelőre alulteljesítő Red Bullt elhagyva a Ferrarihoz szerződhet Max Verstappen. Az energiaitalosok korábban már egyértelművé tették, hogy a holland szerződéssel rendelkezik 2018-ra, Christian Horner pedig most arra a kérdésre is válaszolt, hogy egyáltalán érkezett-e a távozással kapcsolatos kérés Verstappenéktől:

horner-verstappen-2017-dppi-1



„Nem, egyáltalán nem. Egyszer sem kerestek meg ilyennel minket és még csak nem is utaltak rá” – idézi a csapatvezető szavait a Motorsport.com szakoldal. „Az egyezségünk eléggé egyértelmű. Tudjuk, milyen felállással vágunk neki a következő szezonnak, így tervezünk mindent. Minden más csak spekuláció vagy zavarkeltés.”

Horner szerint a szakításra irányuló híresztelések mindössze zavart próbálnak kelteni a csapatnál. A Red Bull csapatfőnöke azt is egyértelművé tette, hogy a két pilótájukkal kötött kontraktusban nincs teljesítmény alapú záradék, így attól sem változott semmit a helyzet, hogy két hete Daniel Ricciardo nyerni tudott Bakuban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: