DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Feltartja-e Bottas Vettelt a futamon?

Felmerült, hogy a Mercedes arra használja majd a pole-pozíciós finnt, hogy lelassítja a Ferrari vb-éllovas versenyzőjét, hogy a rajtbüntetése miatt hátulról induló Hamilton utolérhesse őt.

Valtteri Bottas szerezte meg a pole-t a vasárnapi Osztrák Nagydíjra, mellőle Sebastian Vettel indulhat majd, míg a német legfőbb kihívója, az összetettben 14 pontos hátrányban lévő Lewis Hamilton egy váltócsere miatti büntetésnek köszönhetően mindössze a nyolcadik pozícióból vághat neki a 71 körös viadalnak. Miután a vb-címért elsősorban a brit van versenyben a Mercedes pilótái közül, felmerült, hogy az élről induló finnt esetleg megkérik arra, hogy lassítja vissza a ferraris németet, hogy a háromszoros vb-győztes utolérhesse, ám ezt mind Hamilton, mind Bottas cáfolta:

bottas-vettel-2017-dppi-1



„Semmi értelme nem lenne Valtterinek lassítania, a lehető legkeményebben fogja nyomni, hogy megnyerje a versenyt” – nyilatkozta az időmérőt követően Hamilton, akinek szavait a Motorsport.com szakoldal idézi, míg Bottas így reagált a felvetésre:

„Nem láttam ilyen tervet az előzetes stratégiai jegyzetekben. Arra kell koncentrálnunk, hogy jól rajtoljunk és megnyerjük a futamot. Lewis onnan is fel tud zárkózni, ahonnan indul. Veszélyes lehet ilyeneket játszani, mert ha az ellenfél nyithatja a DRS-t és még szélárnyékot is kap, akkor egyetlen hiba is elég, és elorozhatja előlünk a győzelmet.”

Hamilton ugyanakkor elismerte, hogy nehezebb dolga lesz idén a felzárkózással, mint három éve, amikor a kilencedik kockából tört előre a második helyig: „Biztos vagyok benne, hogy 2014-ben nagyobb volt a különbség a mi és a többiek autója között. Kevésbé valószínű ez a felzárkózás most, de mindent bele fogok adni, és természetesen örülni fogok, ha ez sikerül.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: