DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Ezért pördült meg Verstappen az edzés végén

Az energiaitalos istálló amit csak tudott, kihozta az F1-es Osztrák Nagydíj időmérőjén, melynek végén Max Verstappen nagy sebességnél szánkázott ki a kavicságyba.

A két-két Mercedes és Ferrari tempója elérhetetlen volt a Red Bull számára a spielbergi kvalifikáción, így Daniel Ricciardónak és Max Verstappennek be kellet érnie az ötödik és a hatodik hellyel. Ám Lewis Hamilton büntetésének köszönhetően mindketten egy pozícióval előrébbről kezdhetik meg a vasárnapi száguldást, így a körülmények megfelelő alakulása esetén akár a dobogóra is esélyük lehet. „Nem várhattunk jobbat annál, hogy a negyedik helyről induljunk” - nyilatkozta Ricciardo a Sky Sportsnak, aki az utóbbi négy futam mindegyikén pódiumra állhatott.



„Nagyon közel voltunk Kimihez, örülök neki, hogy mi is harcban vagyunk - ezzel beállítottam a legjobb idei időmérős helyemet. Szerintem elég jól sikerült az edzés - jó lett volna, ha sikerül végigfutni, de a sárga zászlók megakadályozták azt. Az autó nagyon gyors, a tapadás magas, egy kört pedig hamar teljesítünk. Érdekes verseny vár ránk, és nem hinném hogy egyszerű dolgunk lesz majd - Lewis is fel fog zárkózni a nyolcadik helyről” - egészítette ki mondandóját az ausztrál.

Max Verstappen a Q3 utolsó pillanataiban még próbálkozott a javítással, ám túlvállalta magát, és kicsúszott. „A nyolcas kanyarban a kelleténél agresszívebben léptem a gázra, és elveszítettem az autó hátulját” - mondta a holland. „Nem tudom, hogy pusztán tempóból sikerül-e dobogóra érnünk, ehhez sok mindennek kell történnie előttünk. Egy kis eső jót tenne. Nem tudjuk tartani a lépést a Mercedesszel és a Ferrarival, de egy remek stratégiával soha nem lehet tudni” - tette hozzá az utóbbi hetekben igencsak balszerencsés pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: