DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Alonso szerint innentől minden versenyen pontszerző lehet a McLaren

Ugyan a pénteki edzésnap előtt még nem látszott optimistának Fernando Alonso, az első két szabadedzés után már úgy érzi, innentől a McLaren-Honda önerőből is képes a pontszerzésre.

A kétszeres világbajnok spanyol úgy érzi, az új fejlesztésekkel stabilan betörhetnek a legjobb tíz közé végre és innentől a McLarennek minden futamon pontokat kellene szereznie úgy, hogy ahhoz ne legyen szükséges különleges történés. Ezzel legalább valamennyire helyre tudnák tenni az eddigi pocsék szezonjukat.

Alonso és Vandoorne is a 3. specifikációjú erőforrással gurultak pályára Spielbergben és mindketten jól is mentek vele. Délelőtt mindketten a legjobb tízbe kerültek, délután Alonso a nyolcadik helyig hozta fel a gépet (nem messze a hetedik Magnussentől), legjobb ideje 1:06,732 lett. A motorfejlesztés mellett számos aerodinamikai frissítést is hoztak a wokingiak Ausztriába, úgy tűnik, ezek is beváltak.

Alonso elégedett a javulással, de az élmezőny még messze


„Bár az FP1 elején volt egy kisebb problémánk, a második gyakorláson pedig a kicsúszásom során kicsit megsérült a padlólemezem, nagyjából teljesítettük a programot, amit kitűztünk. Bár az autó nagyon gyenge volt az év elején, így is lehetne jóval több pontunk. Kínában és Bahreinben pontszerző helyről estem ki, Barcelonában a 7. helyről rajtolhattam, Monacóban mindkét McLaren bejutott a Q3-ba” – nyilatkozta Fernando Alonso.

„Utána olyan pályák következtek, amik nagyon nem kedveztek nekünk, mint Montreal (bár ott is volt esély a pontszerzésre) és Baku a 2,5 kilométeres egyenesével. Most egy átlagos pályára érkeztünk az újításokkal együtt, nagyjából ott vagyunk, ahol kellene. Innentől kezdve minden futamon pontokat kellene szereznünk, ez reális célunk lehet” – dicsérte az újításokat a McLaren kétszeres világbajnoka.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: