DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Mercedes és a McLaren is bízik Kubica visszatérésében

Az Osztrák Nagydíj hétvégéje sem telhet el anélkül, hogy a paddockban fel ne merüljön beszédtémaként Robert Kubica, illetve a lengyel pilóta Formula-1-es visszatérés érdekében tett utóbbi törekvései.

A 32 éves pilóta 2011-es ralibalesetét követően, hat év távollét után idén tett először igazán komoly lépéseket afelé, hogy megpróbálja felmérni a királykategóriába való visszatérésének lehetőségét. Vezethette már a Renault egy korábbi autóját és újabb tesztlehetőséget is kap, ő maga pedig igen komoly esélyt lát arra, hogy képes lehet újra a mezőny teljes értékű tagjává válni.

kubica_1



Kijelenthető, hogy a sport egésze számára örömteli hír lenne, ha Kubica súlyos sérülését követően ismét csatlakozna a mezőnyhöz, és ezen véleményüknek adtak hangot azon csapatvezetők is, akik korábban érintettek voltak a lengyel karrierjének alakulásában. Eric Boullier, aki a pilóta utolsó csapatfőnöke volt a Renault-nál, valamint a Mercedestől Toto Wolff, akiknek szimulátorában Kubica már megfordult regenerálódása során, egyaránt lelkesítőnek tartják az eddigi fejleményeket.

„Az elmúlt évek egyik legnagyobb drámája a Formula-1-ben, ami vele történt” - mondta Boullier, aki azóta már átnyergelt Enstone-ból a McLarenhez. „Az élvonalhoz tartozik, és ha képes visszatérni, akkor egész biztos vagyok benne, hogy szívélyes fogadtatásban fog részesülni.”

„Nagyon igaz, amit Eric mondott” - értett egyet kollegájával Wolff. „Mindannyian csodáljuk Robertet, a legnagyobb tehetségek egyike volt, akit már 15 éve, korai formulaautós szezonjai óta ismerünk. Megérdemelt helye lenne a Formula-1-ben. Igen, a mi szimulátorunkat is kipróbálta, de ez nem mostanság, hanem még régebben történt. Viszont jól indult számára a visszatérés a GT-k és a sportautók világában, és úgy hiszem, hogy a valenciai tesztje is jól ment a Renault-val, akik most újabb lehetőséget adnak neki. Én személy szerint nagyon szeretném Robertet ismét a Formula-1-ben látni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: