DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Mick Schumacher győztes típus, de korai még az F1-ről beszélni

Michael Schumacher fia az F3-ban pallérozódik, de óriási a nyomás rajta a neve miatt. A hétszeres világbajnok apuka egyik legfőbb riválisa elismerően beszélt most Mickről.

Mika Hakkinennel rendkívül komoly csatákat vívott Michael Schumacher, leginkább 1998 és 2001 között, a korábbi finn pilóta most Mick Schumacher pályáját követi kitüntetett figyelemmel. Az ifjú német a Formula-3 Európa Bajnokságban indul ebben a szezonban, ugyanabban, amit Lance Stroll 2016-ban megnyert, idén pedig már a Formula-1-ben versenyez.

Hakkinen azonban úgy véli, Schumacher esetében túl korai még az F1-be való fellépéséről beszélni, ezzel csak még nagyobb terhet helyeznének a vállára, már így is bőven van nyomás rajta, mivel a neve miatt igen magasak Mickkel szemben az elvárások.

Mick Schumachernek még messze az F1, de jó úton jár Hakkinen szerint


„Ez még nem a megfelelő idő, hogy a Formula-1-ről beszéljünk vele kapcsolatban. Még nagyon fiatal, 18 éves, saját magának is bizonyítania kell többszörösen is. De ami nagyon fontos, hogy versenyeket akar nyerni. Ha alázatos vagy, sikerre éhes, az a célod, hogy győztes legyél, minden alkalommal fejlődni akarsz és jobb pilótává válni, akkor pontosan erre van szükséged a sikerhez” – fogalmazott Mika Hakkinen.

„És amikor csak Mickkel beszélgetek, érzem rajta az erős győzni akarást” – tette hozzá a kétszeres világbajnok finn. Schumacher egyébként nem mondható, hogy berobbant az F3-ba, dobogón ugyan már végzett, de versenyt még nem nyert és a szezon felénél mindössze a tizedik helyen áll a bajnokságban. Hakkinen ennek ellenére abszolút bízik a fiatal Schumacher áttörésében.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: