DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Ha nem mehet a Red Bullhoz, elmegy Sainz

„Egy negyedik év a Toro Rossóval valószínűtlen” – mondja a fiatal spanyol, aki elsősorban a Red Bullnál akar versenyezni jövőre, de ha ez nem lehetséges, várja az ajánlatokat.

A mezőny 22 éves spanyol pilótája, Carlos Sainz már nagyon szívesen szerepelne egy topcsapatnál – sokak szerint képességei alapján meg is érdemelne egy dobogókra és győzelmekre képes autót –, a korlátozott lehetőségek miatt azonban eddig be kellett érnie a Toro Rossóval. A pilótapiac jelenlegi állása szerint 2018-ban sem lesz feltétlenül mozgástere – különösen az anyacsapatnál, a Red Bullnál, ahol Daniel Ricciardo és Max Verstappen is szerződéssel rendelkezik. Sainz elsősorban mégis a bikás csapatba vágyik.



 „Hosszú szezon áll előttünk, jönni fognak a pletykák. Az első számú célom az, hogy a Red Bullnál legyek jövőre, és dobogókért, győzelmekért kezdjek el harcolni, vagy bármiért, amiért ők küzdenek jövőre. Ezért fogok hajtani. Ha pedig nem valósul meg, valószínűtlen, hogy maradok negyedik évre a Toro Rossónál, más lehetőségek elől pedig nem fogok elzárkózni. Határozottan készen állok karrierem következő lépésére, egy ajtót sem fogok becsukni” – idézi az Autosport Sainzt, aki más élcsapatoknak is felkínálja magát.

„Még korán van, nem tudom, mi fog történni jövőre. Az uborkaszezon szórakoztató, de az igazi szórakozás számomra a pályán való teljesítés. Van egy feladatom, az autót elvezetni a lehető leggyorsabban. Ahányszor célba értem, mindig a pontszerző helyeken sikerült, és 11-gyel több ponttal rendelkezem, mint tavaly ugyanilyenkor” – értékelte saját teljesítményét Sainz. A sajtótájékoztatón feltett kérdésre válaszolva a spanyol elmondta, nem tiltakozna az ellen sem, hogy 2015 után 2018-ban is Max Verstappen csapattársa legyen, immár a Red Bullnál: „Én élveztem azt az évet, és nem bánnám az ismétlést.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: