DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Alonso: A győzelem hiánya megtöri a pályafutásod

Fernando Alonso úgy véli, ha az ember tartósan nem győzhet, az rombolja a karriert, a motivációt és a boldogság érzését is. A spanyolnak jó ideje kijut a szenvedésből.

A kétszeres világbajnok 2013 óta nem győzött a Formula-1-ben, immáron több, mint négy teljes éve. Utolsó ferraris évada nem volt sikeres, néhány dobogó jutott csak neki. Akkor átszerződött a McLarenhez, bízva a Honda-projekt sikerében, de mint láthatjuk, a tavalyi átmeneti fejlődés után 2017-re megint visszaesett a gárda – legalábbis az erőforrás tekintetében – és Fernando türelme elérte végső határát.

Alonsót is kicsit megtörte a sikertelenség


Bár a pilóták és a szakemberek egyértelmű véleménye alapján Alonso most is az egyik legjobb pilóta a mezőnyben és generációjában is, a spanyol versenyző elismerte a Sky Sportnak, hogy ilyenkor az embernek már kedvét szegi a sok sikertelenség. „A győzelem hiánya negatív hatással van a karrieredre, a motivációdra és a boldogságodra. Ez a legnagyobb veszteségem az elmúlt néhány évben” – ismerte el Alonso.

„2013 óta nem győztem, tehát ez nem csak az elmúlt 2,5 évet érinti, ez nagyon frusztráló. Ugyanakkor nézzünk meg más pilótákat is, Nico Hülkenberget, Daniel Ricciardót, vagy éppen Max Verstappent. Mindegyikük szupertehetséges, mégis meg kell, hogy elégedjenek 2-3 dobogós hellyel évente – jó esetben” – dicsérte néhány riválisát a spanyol pilóta.

Alonso így rajtolt eddigi utolsó győzelme alkalmával

„Elképesztő erős dominanciája volt a Mercedesnek, most pedig a Ferrarinak és a Mercedesnek, rajtuk kívül minden más pilóta ugyanabban a cipőben jár” – tette hozzá a McLaren pilótája, aki egyértelműen keresi a lehetőséget, hogy elszerződjön a McLarentől a három nagycsapat egyikéhez. Ám azzal a problémával néz szembe, hogy a nagy hármas, úgy tűnik, nem tart igényt a szolgálataira.

A Mercedes és a Red Bull ugyan elismeri Alonso tehetségét, de többször is kijelentették, hogy nem gondolnak a spanyol szerződtetésére. A Ferrari ugyan semmit nem nyilatkozott ebben a tekintetben, ám nem tűnik valószínűnek, hogy visszatérjen Maranellóba, ahonnan elég viharos körülmények között távozott 2014 végén.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: