DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

A Renault kijelölte az újabb Kubica-tesztet

Franciaországban részt vesz második F1-es tesztjén Robert Kubica, erősítette meg a Renault. Ezúttal már kimondták, a gyakorlás célja azt felmérni, képes-e a lengyel a kategóriában versenyzésre.

A hét elején napvilágot látott sajtóértesüléseknek megfelelően Robert Kubica másodszor is tesztelheti a Renault 2012-es versenygépét. Az F1-es csapat ma megerősítette a teszt tényét, amelyre a franciaországi Paul Ricard versenypályán, a jövő évi Francia Nagydíj helyszínén kerül sor. Egyelőre nem közölték, mely időpontban veszi birtokba a 32 éves pilóta újra az E20-t, amely az akkor Lotusként futó enstone-i csapat öt évvel ezelőtti versenygépe.

„Míg az első tesztnap Valenciában nem szólt többről annál, hogy Robert újra megismerkedjen a vezetés érzésével, a második teszten más lesz a középpontban: a képességei felmérése és annak megállapítása, vissza tudna-e térni a legmagasabb szintre” – árulta el Cyril Abiteboul ügyvezető igazgató a Renault sajtóközleményben, a csapat részéről először célozva arra, hogy Kubica ismét versenyezhet a királykategóriában.



„Új fejezet nyílik személyes és professzionális utazásában, mi pedig büszkén támogatjuk őt infrastruktúránkkal a Paul Ricardon, amely hivatásos és nem hivatásos versenyzőket egyaránt ki tud szolgálni. Még sok akadályt kell leküzdenie, és mindenki másnál jobban tudja, hogy csak a teljesítménye fogja meghatározni, felbukkanhat-e egy napon újra professzionális versenyzőként” – folytatta a francia vezető.

A Renault korábban úgy nyilatkozott, nincsenek a június 7-én, Valenciában történt első teszten és a múlt hétvégi goodwoodi bemutatón túlmutató terveik a lengyel versenyzővel, aki egyelőre nem számít esélyesnek a jövő évi ülésre. Kubica maga viszont 80-90 % esélyt ad a Formula-1-es visszatérésnek, őt is meglepte, hogy 2011-ben sérült karja nem akadályozza az autó irányítását.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: