DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Hétvégén bejelentik a Sauber új csapatfőnökét

A jelek szerint nem fog még egy nagydíjat csapatvezető nélkül lehúzni a hinwili istálló. A befutó a Renault-t év elején elhagyó francia szakember lehet.

Az Azerbajdzsáni Nagydíjon vezér nélkül versenyzett a Sauber, miután a versenyhétvége kezdetén a csapat menesztette Monisha Kaltenbornt, aki közel öt éven át irányította az istállót. Utódja személye azóta sem derült ki, hamarosan azonban változás történhet.

Az F1-es ügyekben élen járó finn Turun Sanomat lap szakírója, Luis Vasconcelos arról számolt be, hogy az Osztrák Nagydíj versenyhétvégéjén (vélhetően annak kezdetén) a Sauber megnevezi új csapatfőnökét: ő Frederic Vasseur lesz, aki 2016-ban a visszatérő Renault-nál látta el az első ember pozícióját, emellett az utánpótlás-kategóriák ART csapatát vezényli.



A csapat sem csinál titkot abból, hogy a francia szakember esélyes a székre. Pascal Picci, a Sauber elnöke nemrég így nyilatkozott: „Természetesen több jelölt is van, mivel a lehető leggyorsabban szükségünk van valakire. Van egy favoritunk, és nem titkolom a tényt, hogy Fred Vasseur nemrég meglátogatott minket a gyárban. Egyebet viszont még mindig túl korai mondani” – nyilatkozott Picci, aki egyben a svájci csapatot birtokló Longbow Finance befektetési cég ügyvezetője.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: