DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

„Három-négy vb-esélyes csapat kellene”

Nem először hangzik el olyan vélemény, ami azt taglalja, hogy 3-4 istállónak kellene a világbajnoki címért harcolnia, hogy sokkal izgalmasabb legyen a Formula-1.

A Toro Rosso csapatfőnöke, Franz Tost szerint úgy kellene alakítani a szabályokat, hogy az F1 biztosítsa, legalább 3-4 csapat harcolhat folyamatosan a futamgyőzelmekért, ettől sokkal jobb lenne a show. 2014 óta a Mercedes gyári istállója dominálta a Formula-1-et, az elmúlt 3,5 évben mindössze a Ferrari és a Red Bull tudott néhány versenyt elcsípni a német istállón kívül.

Az F1 új vezetésének egyik főnöke, Ross Brawn akarata is egybecseng ezzel. Tost úgy véli, az F1 rengeteget profitálna abból, ha több top-pilóta harcolhatna a győzelemért, a versenyeket izgalmasabbá kell tenni. „El kell érni, hogy jobb legyen a show. Számomra ez azt jelenti, hogy meg kell adni a lehetőséget, hogy minimum 3-4 csapat legyen csatában a világbajnokságért” – fogalmazott Franz Tost.

Fontos lenne, ha legalább 3-4 istálló lehetne folyamatosan harcban az első helyért


„Jelenleg ebben az évben több nézőt vonzunk a TV elé, mert nagyon izgalmas és érdekes a párharc Hamilton és Vettel között. El tudják képzelni, ha még Alonso is ott lenne, ha Ricciardo és Verstappen is odaérne? Fantasztikus lenne, ez az, amit az emberek látni akarnak. Ez kell, hogy legyen a Liberty Media hosszútávú célja, hogy csökkentse a távolságot, ami a két élen álló istálló és a Red Bull között van, ami a Red Bull és a többi csapat között van” – nyilvánította ki véleményét a Toro Rosso csapatfőnöke.

Tost szerint vannak lehetőségek a költségcsökkentésre, de jelenleg a topcsapatok nem akarnak ebbe belemenni, a kiscsapatoknak pedig pont erre lenne szükségük. A Liberty Media számára ez a megoldandó feladat, hogy közös nevezőre jussanak és valahogy mégis csökkenjenek a költségek. Ez hozhatna megoldást a hátrébb levők számára a felzárkózáshoz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: