DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

A Renault komolyan veszi Kubicát, jön az újabb teszt

Bár eleinte óvatosan fogalmaztak, nagyon úgy tűnik, hogy a Renault még nem végzett Robert Kubicával azt követően, hogy egy valenciai teszten és a goodwoodi bemutatón F1-es autóba ültették. Jön a folytatás.

A 32 éves lengyel versenyző baleset utáni újraélesztett karrierjében fontos mérföldkövet jelentett, hogy legutóbbi F1-es csapata, a Renault nemrég tesztlehetőséget biztosított számára Valenciában egy 2012-es versenyautóval, a hétvégén pedig ugyanezt a modellt a goodwoodi Sebességfesztiválon is vezethette a közönség szórakoztatására.

kubica



A csapat az első teszt után elhatárolódott attól, hogy bármilyen komolyabb folytatást is terveznének egykori pilótájukkal, az állítólagos monzai szabadedzésen történő beugrását pedig rövid idő alatt cáfolták, ám ezúttal egy megbízhatóbb forrásból bukkant fel az értesülés, miszerint a felek további együttműködésen gondolkodnak.

A BBC-nek jutott tudomására, hogy a Renault egy újabb tesztlehetőséget készül adni Kubica számára, bár arról egyelőre nincsenek információk, hogy erre a gyakorlásra mikor, melyik pályán és mikori versenyautóval kerülne sor. A csapat a brit média megkeresésére sem válaszolt ezekre a kérdésekre.

A forrás viszont a Renault egy bennfentesére hivatkozva azt tudni véli, hogy az utóbbi időben Kubica az enstone-iak szimulátorában is edzhetett, amelyben ugyanolyan erős tempóra volt képes, mint a csapat elsőszámú és eredményesebb pilótája, Nico Hülkenberg. Persze a szimulátorban nyert adatok Kubica esetében még talán a megszokottnál is árnyaltabb képet adnak, és állítólag az istálló legfelsőbb vezetőségének körében továbbra is hallani aggodalmakat azzal kapcsolatban, hogy a lengyel jobb karjának sérülése miatt nem tudná minden körülmények között kihozni a legtöbbet a rendelkezésére álló technikából.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: