DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

A Mercedes elfogadja az FIA döntését

Bár a csapat rajongóinak nagy részét felháborította, hogy Vettel nem kapott komoly büntetést, Toto Wolff szokás szerint diplomatikus. Elmondása szerint továbbra is jelen van a közös tisztelet a Ferrarival.

Hétfőn találkozott és határozott a Nemzetközi Automobil Szövetség: Sebastian Vettel nem kap további büntetést a biztonsági autó mögötti bakui incidensért, hanem bűnbánásként „közmunkát” vállal, fiatal pilótáknak tart előadásokat a felelősségteljes versenyzésről. A rivális Mercedes nem kérdőjelezi meg az ítéletet, hanem továbblép az azerbajdzsáni eseményeken:

„Minden nagyszerű Formula-1-es szezont jellemez egy nagy rivalizálás. Tavaly ez a mi belső harcunk volt Lewis és Nico között. Idén úgy tűnik, a harc a Ferrari és Mercedes, Lewis és Sebastian között van” – mondta a Sky Sportsnak Toto Wolff, a Mercedes motorsportfőnöke. Ahogy a 2016-os, az idei vetélkedés sem maradhatott kimért és gondtalan mederben.



„Amilyen nyugodtan kezdődött, csak idő kérdése volt, mikor válik a rivalizálás ádázzá és vitássá. Ez a pillanat Bakuban jött el, ott láthattuk a feszültség eredményét. Ezt a pillanatot azonban már magunk mögött hagytuk, a fejezetet pedig lezártuk. A hétfői meghallgatás az FIA és Sebastian között eredményre jutott, melyet mindannyian ismerünk. Mi Baku óta saját hiányosságainkra koncentráltunk, a fejtámasz felülvizsgálatára, amely Lewis győzelmébe került két hete. A tisztelet a Ferrari és Mercedes, két ikonikus versenyző márka között nagy, nem csupán a pályán vívott csata miatt, hanem azért is, mert mind ugyanazért a célért hajtunk: hogy a Formula-1 viruljon.”

Valószínűleg nem ért egyet maximálisan főnökével a bakui ütközés szenvedő fele, Lewis Hamilton, aki a közösségi médiában még egy FIA-t becsmérlő, csalódott rajongói posztot is kedvelt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: