DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Rosberg is megmondta, hibázott-e Hamilton Bakuban

Nico Rosberg saját elmondása szerint az F1-ben mindenki másnál jobban ismeri korábbi bajnoki riválisát, Lewis Hamiltont, de azért csak óvatosan mert célozgatni a bakui botrány vétkesére, amikor efelől kérdezték.

A Formula-1 aktuális világbajnoka maga is ott volt a hétvégén megrendezett goodwoodi Sebességfesztiválon, ahol a Mercedes világbajnok járgányaival is bemutatózott. Eközben azonban, noha ő maga már visszavonult a versenyzéstől, nem kerülhette el az F1 aktuális beszédtémájával kapcsolatos kérdéseket, már csak azért sem, mert az időközben riporterré vedlett Mark Webber dugta elé a mikrofont.

rosberg



Lewis Hamilton és Sebastian Vettel bakui incidenséről már boldog-boldogtalan elmondta véleményét az elmúlt hét során, de Rosberg idáig történetesen még nem: és bár nem jelentette ki, hogy szerinte ki érdemel nagyobb szemrehányást, azért egy utalással jelezte, hogy nem szeretne csúnyát mondani honfitársára.

„Hogy mi a véleményem? Német vagyok, szóval vigyáznom kell, mit mondok...” - fogalmazott Rosberg.

„De nagyon egyszerű az egész. Én vagyok az a személy a versenyzés világában, aki a legjobban ismeri Lewist, így talán a legjobb helyzetben vagyok ahhoz, hogy megítéljem a helyzetet. Azt pedig biztosra veszem, hogy ő nem szándékosan tette, amit tett.”

A német tehát hasonlóan látja az esetet, mint a bakui versenybíróság, akik Hamiltontól semmilyen büntetendő manővert nem láttak, viszont elmeszelték a magát felhergelő, és Ferrariját riválisának nekikormányzó Vettelt.

Rosberg azért elég újságírót látott már, és egykori csapattársként elég jóban van Webberrel is ahhoz, hogy visszakérdezzen az ausztráltól, aki jóval kendőzetlenebbül mondta el saját olvasatát az üggyel kapcsolatban.

„Nagyon egyszerű. Sebastian” - nevezte meg a bűnöst gondolkodás nélkül Webber, aki a Red Bullnál maga is többször testközelből tapasztalhatta meg, amikor Vettelnél elgurult a gyógyszer.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: