DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Kubica másodszor is vezette a Renault-t

A lengyel, akinek visszatérését pedzegetik, a goodwoodi fesztiválon ült újra az E20 volánja mögé. A versenyző elmondta, ritkán tölti el olyan jó érzés, mint amikor F1-est vezet.

A legtöbb Formula-1-es csapat képviselte magát a hétvégi goodwoodi sebességfesztiválon, így a Renault is jelen volt egy korábbi autójával – valójában a Lotus E20-szal 2012-ből –, melyet Robert Kubica vezetett. A lengyel ugyanezt az autót tesztelte Valenciában, a gyakorlás után pedig rögtön beindult a spekuláció, hogy Formula-1-es visszatérésre készül. Ezt a lehetőséget az érintettek cáfolják, mindenesetre az bebizonyosodott, hogy Kubica 2011-ben megsérült keze felépült annyira, hogy alkalmas a királykategóriás autók vezetésére. Ami olyan örömet okoz neki, amihez foghatót csak kivételesen él át.

„Remekül érzem magam, a legjobb érzések egyike ez az elmúlt évek folyamán” – nyilatkozott Kubica, miután teljesítette a hegyi pályát. „Fantasztikus tapasztalat volt. Sok szép történetet hallottam a sebességfesztivál hetéről, és nagy öröm volt itt lenni. Csodálatos esemény, melynek minden percét élvezni lehet. Remélem, a rajongók ugyanannyira szerették, mint én. Nagy lehetőséget kaptam a Renault-tól azzal, hogy tesztelhettem a 2012-es autót. Igaz, ez csak egy bemutató, ami arról szól, hogy kiélvezzük az időt, de az érzés és érzelmek különlegesek voltak Valenciában. Csodálatos az egész.”

Kubica annyira visszakerült az F1 körforgásába, hogy még a Hamilton-Vettel incidensről is megkérdezték. „Határeset volt, személy szerint úgy érzem, Seb túlreagálta a dolgot. Az ilyen előfordulhat. Néha talán nehéz elismerni, de biztos vagyok benne, hogy elég intelligens, és tudja, hogy kicsit messzire ment. Ez bent van a versenyzésben. A csata hevében fontos megőrizni a hidegvéred, de nem könnyű mindent irányítás alatt tartani, ha a világbajnoki címért csatázol” – fejtegette a lengyel versenyző.

Fontos ponthoz érkeztünk Kubica további sorsát illetően: most derülhet ki, hogy valóban a visszatérést készíti elő a Renault, vagy valóban csak baráti gesztus eredménye volt a teszt, ahogy a franciák állítják. A Renault ugyanis korábban úgy nyilatkozott, hogy a goodwoodi bemutatót követően nincsenek további terveik Kubicával. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: