DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Ezzel a levéllel kér tőled bocsánatot Sebastian Vettel

Sebastian Vettel és az FIA párizsi megállapodásának része volt az is, hogy a német írásban kérjen elnézést a rajongóktól a Bakuban Lewis Hamilton ellen bemutatott sportszerűtlen viselkedése miatt. Megérkezett a levél.

Dppi_00117007_063



„Kedves motorsport-rajongók,

Szeretném megmagyarázni a Bakuban történteket: az újraindítás előtti körben Lewis kicsit meglepett, emiatt hátulról beleszaladtam az autójába. Utólagosan átgondolva nem hiszem, hogy bármilyen rossz szándéka is lett volna. Én viszont a pillanat hevében túlreagáltam a dolgot, ezért pedig szeretnék bocsánatot kérni közvetlenül Lewistól is, valamint minden embertől, aki nézte a versenyt. Beismerem, hogy nem szolgáltam jó példával.

Egyetlen pillanatig sem állt szándékomban veszélybe sodorni Lewist, noha megértem, hogy veszélyes helyzetet teremtettem.

Emiatt elnézést kérek az FIA-tól. Elfogadom és tiszteletben tartom azokat a döntéseket, amelyek a mai párizsi találkozón születtek, valamint azt a büntetést is, amit a versenybírók kiróttak Bakuban.

Szeretem ezt a sportot, és eltökélt vagyok azt illetően, hogy olyan módon képviseljem, amely példaként szolgálhat a jövő generációi számára.

Sebastian”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: