DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Az olasz sajtó bojkottra sarkallja a Ferrarit

Emberemlékezet óta nem történt olyan, hogy az F1 legnépszerűbb csapata kihagyjon egy versenyt, egy olasz sportnapilap most mégis ezt szeretné elérni, ha az FIA kedvezőtlenül dönt Sebastian Vettel ügyében.

Egyelőre nem tudni, hogy mi lesz az eredménye az Nemzetközi Automobil Szövetség általi vizsgálatnak, melyben Sebastian Vettel felelőssége a legforróbb téma az Azerbajdzsáni Nagydíjon látott ütközésben. A közösségi médiában nemrég elterjedt, hogy a német pilótától elvették bakui pontjait, a hír azonban kacsának bizonyult - mindazonáltal továbbra is fennáll a lehetősége, hogy a négyszeres világbajnokot hasonló módon meszelik el az ügyben.



A Vettelt természetesen kezdetektől fogva pártoló olasz sajtó szerint a Ferrarinak komoly lépéseket kellene tennie abban az esetben, ha valóban kizárnák a heppenheimit a legutóbbi versenyből. „Jean Todt úgy hiszi, hogy a stop&go büntetés, és a három büntetőpont nem elég” - írta a La Gazetta dello Sport szerzője, Umberto Zapelloni. „Noha soha nem fogja hivatalosan elismerni, a háttérben azon munkálkodik, hogy példát statuáljon Vettel és a Ferrari ügyével.”

„A nyilvános megfeddés, egy szimbolikus büntetés, egy hasonló eset idejéig felfüggesztett kizárás még elfogadható. De ha az FIA kizárja Vettelt, az abszurd és botrányos lenne. Ha ez megtörténik, a Ferrarinak azzal kellene reagálnia rá, hogy visszalépteti a csapatot az indulástól. Vettel egyértelműen hibázott, ez tény, de nagyon nagy hiba lenne, ha ismét megbüntetnék őt” - tette hozzá az olasz, aki attól fél, hogy Todt szerepvállalása a versenyhétvégéken dolgozó bírói testület függetlenségét veszélyezteti. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: