DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

„Alonsónak a Mercedeshez vagy Ferrarihoz kell mennie”

Mondja ezt a spanyolt képviselő Flavio Briatore, aki szerint a Renault még messze van attól, hogy topcsapatnak hívják. Arról, elvágta-e magát 2007-ben Alonso a Mercedesnél, annyit mondott: „Az Ron Dennis hibája volt.”

Hol versenyez Fernando Alonso 2018-ban? Kevesebb kérdést nehezebb megválaszolni jelenleg az F1-ben, a többség csak annyit tudna felelni rá elég határozottan, hogy nem a McLarennél. Flavio Briatore, a Renault egykori csapatfőnöke Alonso ügyes-bajos dolgainak intézésében segédkezik, amibe alighanem a más csapatokkal való kapcsolatfelvétel is beleszámít, ezért fontos, mit gondol a pilóta jövőjét illetően:

„Fernandónak a Mercedeshez vagy Ferrarihoz kell mennie. A Renault még mindig jó távol van egy topcsapat szintjétől” – mondta az Auto Motor und Sport lapnak az olasz, aki a futballhoz hasonlítva rámutatott, milyen nehéz egy ülést kereső élversenyző dolga az F1-ben: „Európában tíz vonzó futballklub van, így Messinek sokkal szélesebb választási lehetősége lenne. A Formula-1-ben viszont csak három csapattal nyerhetsz.”



Niki Lauda korábban azt fejtette ki, hogy Alonso nem épp baráti viszonyban vált el korábbi munkaadóitól, ezért valószínűtlen, hogy a Ferrari vagy Mercedes visszafogadná – a balhés 2007-es szezonban a McLaren-Mercedes tulajdonképpen a németek gyári csapata volt.

„Az Ron Dennis hibája volt. Ő volt a felbujtó a McLarennél 2007-ben, a Mercedesnek akkor semmi köze nem volt a dologhoz” – vélekedett erről Briatore. Mivel Alonso épp a McLarenhez tért vissza – néhány éve szinte elképzelhetetlen volt, hogy ennél a csapatnál újra szerepeljen –, nem lehet csak a múltbeli sérelmekre alapozva kizárni az alternatívákat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: