DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Több F1-es csapattal tárgyal a DTM új sztárja

A rózsaszín Mercedesszel versenyző Lucas Auert nem meglepő módon a Force Indiával hozták szóba, melyet a pletykák szerint már a hungaroringi teszten kipróbálhat.

Aki követi a német túraautó-bajnokságot, tisztában van vele, hogy Lucas Auer idén berobbant az élmezőnybe: a 22 éves osztrák pilóta két versenyt megnyert, és vezette is a pontversenyt, magyarországi nullázása után azonban hátraesett, jelenleg már csak negyedik a táblázatban.

Auer a Mercedes versenyzője, és a BWT cég által szponzorált rózsaszín autóval versenyez. A kombináció a Formula-1-ben is jelen van: a BWT festi egyedi színére a Force India Mercedes-motoros autóját, a pletykák szerint pedig a kapcsolatnak és jó szereplésének köszönhetően Auer a VJM10-et vezetheti a Hungaroringen rendezett kétnapos nagydíj utáni teszten.



A Force India egyelőre nem ismeri el és nem is cáfolja a hírt: az F1i.com által idézett szóvivő elmondta, a megszokott módon a teszt előtt két héttel fogják bejelenteni felállásukat, Silverstone előtt nem várható hivatalos információ. Auer ugyanakkor arról beszélt, nem csupán a Force Indiánál, hanem más csapatoknál is kiköthet:

„A Force Indiával való egyeztetések már most ismertek, emellett azonban kapcsolatban vagyok számos másik F1-es istállóval” – mondta Auer, akinek szintén nincs hátrányára a tény, hogy 10-szeres futamgyőztes, Gerhard Berger a nagybátyja. „Részletekbe nem fogok belemenni, hagyjuk ennyiben, én pedig a DTM hétvégi versenyeire koncentrálok inkább.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: