DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Villeneuve Strollról: Jó, de hát ő tesztel...

A korábbi F1-es világbajnok szerint jól vezetett a fiatal kanadai Bakuban, de elájulni azért nem kell tőle.

Jacques Villeneuve, 1997 Formula-1-es világbajnok továbbra is kritizálja honfitársát, Lance Strollt annak ellenére, hogy a fiatal kanadai Bakuban megszerezte F1-es pályafutásának első dobogós helyezését. Villeneuve úgy érzi, hogy Stroll munkája csapattársához, Felipe Massához képest semmivel sem fest jobban.

"Montreal előtt mindig azt mondta, hogy ez szánalmas és tényleg az is volt. Viszont azt is mondtam, hogy eddig mindent a munkájával nyert meg és valószínűleg ez itt is meg fog történni, de ha valami nem jó, akkor azt el kell fogadni. Nem értem, hogy mi bajuk az embereknek, nem mondhatom, hogy csodálatos, ha egy másodpercet kap Massától" - mondta Villeneuve a Motorsportnak.

stroll-2017-monaco



"Nem volt gyors Montrealban, de mindenki kiesett, ő nem, pontot szerzett és levett némi terhet a saját válláról. Ugyanezt láttuk Bakuban is, mindenki egymásnak ment, a csapattársa is kiesett, de ő beért. Szerencsés volt, de most gyors is, nem csinált butaságokat és felért a dobogóra, ezzel nincs semmi gond" - értékelte a fiatal utóbbi két eredményét.

Persze elájulva ettől sincs a korábbi világbajnok. "Jól csinálta, de ő az egyetlen pilóta, aki tesztelhet a versenyek között. Ezt nehéz lenyelni, a pénznek valahol van egy határa. Viszont ettől függetlenül Baku volt az első, ahol nyugodt volt és normálisan vezetett. Ez viszont nem javít azon, ahogy vezetett a szezon elején."

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: