DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

A Haas szerint Grosjeannak változtatnia kell

Günther Steiner csapatfőnök szerint a francia F1-es pilótánál folyamatosan fennálló fékproblémák a vezetési stílusából fakadnak, mert Magnussennek nincsenek ilyen gondjai.

Romain Grosjean immár másfél éve bajlódik a Haas fékjeivel, folyamatosan panaszkodik is rájuk, de az Azeri Nagydíj után már azt mondta, hogy ehhez neki kell alkalmazkodnia - csapattársa, Kevin Magnussen ugyanis remekelt, neki nem jelentett ez problémát. Grosjean legutóbbi mondataival a csapatfőnök, Günther Steiner is egyetértett.

"Szerintem a vezetési stílus jelenti a különbséget. Romain talán később és keményebben fékez, míg Kevin másfképp csinálja ezt" - magyarázta Steiner. "Így talán könnyebb ráérezni a fékre, de én nem vagyok autóversenyző, szóval én csak azt mondom, amit az adatokból látok és amit a tapasztalatom alapján gondolok. Én így érzem, Kevin jobban bánik a fékekkel."

grosjean-baku-2017



Steiner szerint Grosjean nem tehet mást, mint hogy együtt él a jelenlegi helyzettel, mert most nem tudják megoldani ezeket a problémákat, a franciának kell igazítani a vezetési stílusán. "Ahogy Romain is mondta, nem adja fel és nem is tehet mást, mert nem fog változni."

A bakui hétvége után egyébként Magnussen már meg is előzte Grosjeant a tabellán, a dán tizenegy, míg a francia tíz pontnál tart - ez a 13-14. helyre elég, a gyártók pontversenyében pedig a hetedik pozíciót foglalja el az amerikai istálló.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: