DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Massa: Miért ne folytatnám?

Versenyképesnek érzi magát, és ha úgy érzi majd, hogy a csapattól is támogatást kap, akkor maradni akar az F1-ben – ezt mondta Felipe Massa, akinek idén minden második futamon balszerencséje van.

Felipe Massát, aki immár harmadvirágzását éli a Formula–1-ben, csak egy műszaki hiba fosztotta meg a győzelem lehetőségétől Azerbajdzsánban. Nem csoda, hogy a brazil versenyző úgy érzi, hogy az eredetileg (talán) csak egy évre tervezett „visszatérése” akár hosszabbra is nyúlhat ennél. Massa az F1 hivatalos honlapjának beszélt minderről:

„Jól mennek a dolgok, én magam is versenyképesnek érzem magam, ahogy az autó is az, melyet vezetek. Szerintem az új szabályokat, illenek a vezetési stílusomhoz, már csak a szerencsémet kellene elrendezni” – mondta nevetve a brazil. „Szóval nem látom értelmét, hogy miért ne folytatnám” – tette hozzá 2008 világbajnoki ezüstérmese, majd beszélt tavalyi „majdnem-visszavonulásáról” is:

massa-2016



„Amikor úgy döntöttem, hogy befejezem, nem voltak elvárásaim a folytatással kapcsolatban, de minden megváltozott, amikor Nico úgy döntött, hogy visszavonul, az én gondolkodásom is. Most visszatértem, újra dolgozom, és újra igyekszem a lehető legjobban felkészíteni magamat. Nagyon elégedett vagyok a teljesítményemmel, de annak nem örülök, hogy peches futamaim voltak. Kétszer kaptam defektet, Oroszországban és Barcelonában, képzeld csak el!”

„Aztán jött a probléma Kanadában, amikor a harmadik kanyarban kilököttegy autó, azt mondanám, hogy ez túl sok balszerencse” – idézte fel eddigi szezonkát a brazil, majd beszélt a folytatás lehetőségéről is: „Ha úgy hiszem, hogy a csapatom korrekt velem, versenyképes autót tud adni, amitől jól érzem magam, akkor maradok. De úgy nem akarok, hogy nem vagyok boldog és versenyképes.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: