DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Button: Lépjenek már túl az egészen!

A Monacóban valószínűleg utolsó F1-es futamát teljesítő brit pilóta nagyon élvezte az Azerbajdzsáni Nagydíjat, és szerinte ideje továbblépni Sebastian Vettel és Lewis Hamilton incidensén.

A bakui futam után egyetlen dologgal foglalkozott a sajtó, méghozzá Sebastian Vettel és Lewis Hamilton összetűzésével, a Nemzetközi Automobil Szövetség pedig szerda este olajat öntött a tűzre azzal, amikor hivatalosan is vizsgálódni kezdett a német pilóta ellen, felülbírálva ezzel saját döntéshozóit, akik tíz másodperces stop&go-büntetéssel szankcionálták a Ferrari versenyzőjét Azerbajdzsánban.

Jenson Button, az F1-ben utoljára Monacóban rajthoz álló 2009-es világbajnok Twitter-csatornáján osztotta meg véleményét a futamról:

„Nagyszerű érzés volt nézni az Azerbajdzsáni Nagydíjat. Hogy miért? Mert az adrenalin és az érzelmek magasba szöktek. Vettel hülyeséget csinált, de megbüntették. Lépjünk tovább” – írta a brit, aki szerint nincs értelme tovább szajkózni Vettel bűnösségét az esetben.

Hasonlóképp vélekedett a Sky Sports szakkommentátora, Martin Brundle is: „Komoly döntés az FIA-tól, hogy felülbírálja saját rendszerét, folyamatait, és stewardjait. Nyers Forma-1-et szeretnék és akarok, igazi harcosokkal.”

Button válaszában azt írta, hogy ha egy pilóta versenyben leszorítja egyik riválisát a pályáról, még azért sem jár tíz másodperces büntetés.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: