DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Az FIA elnöke csak félig elégedett az idei F1-es szezonnal

Az F1 idén sokkal izgalmasabb, mint az elmúlt években, a Nemzetközi Automobil Szövetség első embere azonban mégsem teljesen elégedett a látottakkal.

Noha az Azerbajdzsáni Nagydíj előtt a futamok kevés izgalmas pillanatot hoztak, nem panaszkodhatunk a világbajnokság állására: az eddig egyaránt három-három győzelmet arató Sebastian Vettel és Lewis Hamilton fej-fej mellett küzd a végső győzelemért, de kijutott a jóból Valtteri Bottasnak, valamint Daniel Ricciardónak is.



A Vettel ellen hivatalos vizsgálatot indító Jean Todt a Sport Bildnek osztotta meg véleményét az idei év eseményeiről: „Félig pozitív, és meglepett vagyok a szezonnal kapcsolatban” – mondta az FIA elnöke. „Azért csak félig pozitív, mert két csapat helyett négy is harcolhatna a világbajnokságért. De mindenekelőtt nagyon örülök neki, hogy nem lehet tudni, ki nyeri a következő versenyt.”

„Emlékszek a Michael Schumacherrel együtt töltött időnkre, amikor az emberek mindig azért panaszkodtak, mert előre tudták a verseny végeredményét. Most azonban, Sebastian Vettellel és Lewis Hamiltonnal igazi kétrésztvevős csatát láthatunk. A Forma-1-nek akcióra és érzelmekre van szüksége, ők ketten pedig pont ezt teszik.”

Todt úgy véli, hogy egykori csapata, a Ferrari készen áll arra, hogy hosszú idő után ebben az évben elhódítsa a világbajnoki címet. „A Ferrari nagyszerű munkát végez, és igen, egész évben versenyképesek lehetnek. Vettel hozzáállása kissé Michaelére emlékeztet. A professzionális munka, a csapat összetartása is ugyanolyan, és ahogyan Vettel, Michael sem szeretett veszíteni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: