DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Mercedes újratervezi fejvédőjét

Lewis Hamilton W08-asán szokatlan hiba ütötte fel a fejét az Azerbajdzsáni Nagydíjon: menet közben elengedett a fejvédő rögzítése, melynek következtében kényszerű kiállást kellet végrehajtania.

Lewis Hamilton és Sebastian Vettel ütközése után sokan úgy vélték, mindkét pilótát el fogja meszelni a versenybíróság, de végül csak a németnek kellett bűnhődnie, ugyanis tíz másodpercre kénytelen volt megállnia csapata bokszánál. A sors azonban ellenfeléhez sem volt kegyes, ugyanis a meglazult fejvédőjét hiába próbálta visszanyomni a helyére, biztonsági okokból csapatának ki kellett cserélnie azt egy plusz kiállás alatt, a versenyben pedig a ferraris mögé állt vissza.



„Ez a csapat három világbajnokságot nyert meg az elmúlt időszakban, nem fogok itt egyetlen emberre mutogatni, hogy kinek a hibája volt. Alaposan megvizsgáljuk a fejvédő alkatrészt, hogy lássuk, milyen fejlesztést tudnánk elvégezni rajta, hogy a jövőben megfelelően szilárdan tartsa magát. Nincs helye gyanúsítgatásnak, a mi dolgunk rámutatni a problémára, levonni a következtetéseket és fejleszteni tovább” – nyilatkozta a verseny után a Mercedes sportigazgatója Toto Wolff, Niki Lauda pedig azt mondta, meg fogják tenni a szükséges lépéseket a problémák kijavítása érdekében.

„A kapocs, melynek rögzítenie kellett volna a fejvédőt, nem illeszkedett megfelelően a foglalatba” – nyilatkozta a háromszoros világbajnok az Österreich című lapnak. „A nagy sebességnél megjelenő terhelés csak rontott a helyzeten. Újra fogjuk tervezni az egészet, hogy ez többé ne forduljon elő. Könnyű győzelem lett volna a számunkra” – mondta Lauda, majd kitért a Red Bull sikerére is. „Örülök nekik, hiszen ez nagyszerű lendületet ad nekik az Osztrák Nagydíjra.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: