DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Ricciardo bízik Verstappen szerencséjében

A két Red Bull-pilóta eléggé eltérő szezont futott eddig, az ausztrál pedig már első idei győzelmét is megszerezte Bakuban - a perth-i szerint hamarosan csapattársát is kegyeikbe fogadják az égiek.

Hat futam, négy kiesés: ez Max Verstappen mérlege az utóbbi futamokon, ráadásul mind a négy alkalommal különböző problémák miatt kellett feladnia a versenyeket. Bahreinben fékhiba hátráltatta, Barcelonában a rajtnál történt baleset áldozata lett, Kanadában az energiatároló, Bakuban pedig a motor miatt veszítette el esélyét arra, hogy dobogóra álljon. A holland sajtó megemlítette neki, hogy esetleg összeesküvés áldozata lett-e, Verstappen azonban kategorikusan cáfolta ennek lehetőségét.



„Maxnek két versenye volt zsinórban, ahol erős pozícióban állt, de a dolgok nem alakultak túl jól számára – persze egyik sem az ő hibája volt” – idézte Daniel Ricciardót a GPUpdate.net. „Persze ami a szerencsét illeti, most ez kissé nehéz időszak számára, de nagyszerűen vezetett, és ezt szerintem ő is tudja” – tette hozzá az Azerbajdzsáni Nagydíj győztese.

„Lehetősége lett volna dobogókat és sok pontot szerezni, de biztos vagyok benne, hogy vissza fog vágni. Ez nyilvánvalóan frusztráló, ami aggasztja őt, de jól vezet, és biztosra veszem, hogy továbbra is mindent bele fog adni. Folytatni fogjuk az egymással való küzdelmet, ami nagyon fontos számunkra, és a csapat számára a szezon további részében” – tette hozzá a tabella negyedik helyén 92 ponttal álló ausztrál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: