DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Perez már érti, mi csúszott félre a McLarennél

A mexikói pilóta karrierje egyik legrosszabb éveként tekint 2013-ra, amikor Lewis Hamilton helyét vette át a leszállóágban lévő McLarennél, de visszatekintve úgy véli, abból is sokat tudott tanulni.

2012 második felére nyílt titokká vált, hogy Lewis Hamilton új kihívásokat szeretne keresni, ezért senkit sem ért meglepetésként, amikor ősszel bejelentették, hogy az akkor még csak egyszeres bajnok a következő évtől Nico Rosberg csapattársa lesz a Mercedesnél. Annál megdöbbentőbb volt viszont, hogy a McLaren Sergio Perezt igazolta le a helyére – bár a mexikói három remek dobogós helyezésével letette névjegyét abban az évben, merész húzásnak tűnt egy tapasztalatlan pilótát beültetni a wokingi autóba.



Perez nem is váltotta be a hozzá fűzött reményeket, ám amellett, hogy ő sem tudott megbarátkozni a közeggel, az MP4-28-as sem viselkedett éppen kezesbárányként a kezei között – végül egy ötödik hely lett a legjobbja év végén, Indiában. „Amióta csak megérkeztem a Forma-1-be, meg voltam győződve arról, hogy van sebességem” – nyilatkozta Perez a Crash.net-nek. „De tudni azt, hogy miért vagy gyors, vagy miért voltál lassú, hogy mi történik hétvégéről hétvégére, nagy különbséget jelent a szezonodban és a karrieredben.

„Nagyon figyelmesen vizsgáltam meg a későbbiekben, hogy mi csúszhatott félre a McLarennél. Először is, nagyon rossz autónk volt, másodsorban pedig nem tettem szert akkora tapasztalatra, mint most, nem voltam elemző beállítódottságú. Most már megértem, miért vagyok lassú, hogy miért vagyok gyors, és mit kell tennem annak érdekében, hogy gyors legyek. Ha probléma adódik, gyorsabban ki tudok mászni belőle, mint korábban – nagyon sokat fejlődtem ezen a téren” – tette hozzá a mexikói, aki Bakuban csapattársával való ütközése miatt hosszú idő után kellett versenyt feladnia.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: