DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Összeesküvés Verstappen ellen?

Amíg Daniel Ricciardo győzelemig viharzott a bakui F1-es futamon, Max Verstappennek zsinórban második alkalommal kellett feladnia a versenyt dobogós, vagy ahhoz közeli pozícióból.

Még a Red Bullnál sem képzelték volna, hogy Daniel Ricciardo győztesként fog pezsgőzni az Azerbajdzsáni Nagydíj végén – annak ellenére, hogy a futam elején Max Verstappen a harmadik helyért támadta Sergio Perezt. Ám a holland csakúgy, mint Montrealban, ezúttal is hamar technikai malőr áldozatává vált. A Kínában dobogóra álló Verstappen az utóbbi hat versenyből négyet is feladni kényszerült, ezért érthető frusztráltsága: a bakui futam után egyszerűen nem volt kedve a sajtó rendelkezésére állni, melyért 25 ezer eurós büntetést kénytelen becsengetni az FIA kasszájába.



A negatív sorozatával párhuzamosan Ricciardo zsinórban negyedik alkalommal állhatott dobogóra, a sajtó egy részében pedig felmerült, hogy Verstappen vajon összeesküvés-elmélet áldozata lett-e a Red Bullnál. „Abszolút nem” – cáfolta meg a spekulációt a pilóta a holland Peptalk tévéshow-ban. „Ha megnézzük, milyen keményen dolgoznak a srácok, éjjel és nappal, hogy az autó tökéletes legyen, ők is hasonlóan letörtek akkor, amikor az autó megadja magát.”

Verstappen idén eddig 45 pontot szerzett csapattársa 92 egységével szemben – tavaly nyolc futam után ötvenhét pontot sikerült gyűjtenie, részben barcelonai győzelmének köszönhetően, az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy a szezon első négy versenyét a gyengébb Toro Rossóval teljesítette.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: