DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

„Ez veszélyes, a saját biztonságomért aggódtam”

Az elmúlt évben igen gyakran panaszkodott Romain Grosjean a Haas-Ferrari fékjeire, ám Bakuban az eddigieknél jóval komolyabb gondokat érzett, már a saját biztonságát kérdőjelezte meg.

A Haas francia pilótája messze volt attól, hogy boldog legyen a vasárnapi Azerbajdzsáni Nagydíj leintését követően. Grosjean rendre bizonytalannak érezte a VF-17 fékjeit, ennek hangot is adott időnként a rádión keresztül. Ez nem csak a versenyen volt igaz, hanem egész hétvégén és igen gyakran meg is látogatta a bakui pálya bukózónáit.

Meglepő módon, a verseny után nem kommentálta a futamon ismét előjövő fékhibát, pedig teljesen egyértelműen az autó nem volt egészséges, messze lemaradva az előtte haladótól, egyedüliként körhátrányba kerülve lett utolsó, azaz a csalódást keltő 13. helyen végzett. A francia Canal Plusnak beszélt utólag a történtekről.

Grosjean számára merő szenvedés volt a bakui verseny


„A leghalványabb reményünk sem volt a sikerre egész hétvégén. Magunknak kell feltenni a kérdéseket és arra megtalálni a válaszokat. Ez elfogadhatatlan, hogy a hétvégén ötször gurultunk pályára és mindannyiszor ugyanaz volt a gond, képtelenek voltunk megoldani” – kezdte visszaemlékezését Romain Grosjean.

„Olyan pont is volt, amikor már kétségeim merültek fel a saját biztonságommal kapcsolatban, a helyzet egyszerűen veszélyes” – emelte ki Grosjean. Ezzel szemben csapattársának, Kevin Magnussennek nem akadt gondja a fékrendszerrel, sőt, az istálló idei legjobb eredményét elérve a hetedik helyen végzett. A verseny egy időszakában a harmadik helyen haladt a dán, végül a gyorsabb autók megelőzték, de a hetedik hely miatt sem lehet elégedetlen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: